Saturday , December 3 2022

Daniel Martiniuc rămâne director la Ambulanţă

ambulanta

Mandatul de manager al doctorului Daniel Martiniuc a expirat pe data de 14 noiembrie, dar a fost reconfirmat în funcţie printr-o adresă a Ministerului Sănătăţii. Actualul manager intenţionează să se prezinte şi la următorul concurs ce va avea loc, probabil, peste şase luni

Actualul director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, Daniel Martiniuc, va conduce, în continuare, timp de încă trei luni această instituţie după ce în data de 14 noiembrie i-a expirat mandatul de manager. Acesta a fost reconfirmat în funcţie printr-o adresă a Ministerului Sănătăţii, cu posibilitatea prelungirii mandatului pentru încă trei luni. «După finalizarea acestei perioade intenţionez să mă prezint din nou la concurs în vederea obţinerii unui nou mandat de manager pentru o perioadă de trei ani», a declarat doctorul Daniel Martiniuc.
Acesta a intrat mai pregnant în vizorul opiniei publice, după ce la mijlocul lunii septembrie, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a solicitat, ieri, Ministrului Sănătăţii, Nicoale Bănicioiu, destituirea lui Daniel Martiniuc din funcţia de manager general a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava (SJA), după ce echipa locală de handbal CSU Suceava pierdut la “masa verde” meciul cu Dinamo din cauza faptului că, la ora de start a jocului, mai exact 17.00, la sala Liceului cu Program Sportiv nu a fost prezentă nici o ambulanţă, deşi exista un contract încheiat în acest sens între clubul CSU şi SJA. Conform unui comunicat de presă, transmis la acea dată, de către Instituţia Prefectului, doctorul Daniel Martiniuc trebuia demis din fruntea Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru: “grave deficienţe de organizare şi un management defectuos al serviciului de ambulanţă”. Prefectul Florin Sinescu considera la mijlocul lunii septembrie că: “este impardonabil atunci când exista şi contract semnat şi solicitare scrisă să nu respecţi obligaţiile ce îţi revin”. Cu toate acestea doctorul Daniel Martiniuc a rămas în funcţie, ba mai mult a scăpat şi basma curată de corpul de control al Ministerului Sănătăţii trimis la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava în urma acestui scandal. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …