Sunday , January 29 2023

Daniel Cadariu: În ultimul an, aproape 1,6 miliarde de euro au ajuns la antreprenorii români, prin intermediul măsurilor inițiate și implementate de MAT

Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului (MAT),  a anunțat că aproape 1,6 miliarde de euro au ajuns până în data de 25 noiembrie a.c.la antreprenorii români, prin intermediul măsurilor de sprijin inițiate și implementate cu succes de  MAT, alături de cele 9 Agenții pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM) din subordine, Serviciul de Telecomunicatii Speciale și de partenerii bancari.

La un an de la înființarea și organizarea  Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), Daniel Cadariu (foto) a prezentat statusul actualizat al programelor gestionate – unele dintre ele finalizate, iar altele în curs de implementare.

Ministrul Cadariu a arătat că în toată această perioadă,  MAT și-a dovedit dedicarea față de mediul antreprenorial românesc, tratând cu seriozitate și profesionalism fiecare provocare și oferind consiliere tuturor aplicanților, astfel încât sa fie atinse toate obiectivele generale și specifice ale schemelor de ajutor. Conform acestuia, personalul Direcției Generale Antreprenoriat și Programe de Finanțare (DGAPF), alături de colegii lor din cadrul AIMM, a depus eforturi susținute, de multe ori peste programul de lucru, pentru a asigura cadrul procesării tuturor cererilor de finanțare, de ordinul sutelor de mii.

„MAT, prin rezultatele obținute într-un an de la înființare, a demonstrat că are profesioniști, dedicați meseriei lor! Suntem o echipă unită și, împreună, ne luăm angajamentul să tratăm cu aceeași seriozitate și devotament viitoarele provocări, astfel încât să atingem țintele propuse”, precizează Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Pentru micile erori care s-au strecurat în acest proces amplu și complex, ne prezentăm scuzele. Învățăm din greșeli și tindem tot mai mult spre excelență, astfel încât să răspundem prompt nevoilor reale ale mediului de afaceri românesc.

Le mulțumim tuturor partenerilor, atât din sectorul public, cât și din cel privat, pentru suportul oferit de la înființarea noastră și până în prezent. Rămânem deschiși oricăror inițiative, propuneri de colaborare și sugestii, astfel încât, printr-un efort comun, să dezvoltăm sistemul antreprenorial autohton, precum și destinația turistică România.

Aprecierea noastră merge către antreprenori, investitori, structurile asociative, turiști români și străini, reprezentanți mass-media – de altfel, către toți cei care ne-au fost alături și care își propun să ne rămână aproape și pe viitor. Vă suntem recunoscători”, a transmis Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului. (O.S.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …