Saturday , January 28 2023

Daniel Cadariu cere salariaților instituțiilor cu atribuții de control să nu amestece sarcinile de serviciu cu politica

Senatorul liberal a arătat că a primit informații cum că angajați de la instituțiile cu atribuții de control, la acțiunile din preajma municipiului Suceava, în timpul controalelor au făcut afirmații de genul „ați vrut schimbare în turul întâi, poftim schimbare” și a calificat acestea drept „încercări de abuzuri”  

Senatorul liberal Daniel Constantin Cadariu, a cerut salariaților instituțiilor deconcentrate să-și îndeplinească doar sarcinile de serviciu și să nu amestece aceste sarcini cu politica. Într-o conferință de presă care a avut loc miercuri, la sediul organizației PNL – județul Suceava, senatorul a arătat că a primit informații verbale cum că angajați de la instituțiile cu atribuții de control, la acțiunile din preajma municipiului Suceava, în timpul controalelor au făcut afirmații de genul „ați vrut schimbare în turul întâi, poftim schimbare” și a calificat acestea drept „încercări de abuzuri”. „Nu știu dacă acei salariați au procedat așa din proprie inițiativă sau la sugestia eventual la impunerea șefilor lor”, a declarat senatorul liberal ca răspuns la solicitarea jurnaliștilor de a da exemple concrete insistând asupra faptului că sesizările au fost doar verbal formulate și de aceea preferă ca avertismentul să fie general de așa manieră. „Solicit cu insistență tuturor salariaților din instituțiile deconcentrate ale statului să-și îndeplinească doar sarcinile de serviciu. Să nu amestece acest sarcini cu poli­tica. Nu este cazul. De altfel aceste acțiuni îmbracă aspecte penale”, a continuat Daniel Cadariu. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …