Tuesday , November 29 2022

Dan Popovici – Bîrtoiu, reţinut, ieri, în trafic şi trimis direct în penitenciar la Botoşani

mascati

El a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare, pentru trafic de persoane. După ce Curtea Supremă a respins recursul formulat de cunoscutul interlop local, zece poliţişti, şase mascaţi şi alţi lucrători ce i-au supravegheat mişcările în ultimele zile i-au blocat maşina în trafic, l-au reţinut şi trimis direct la puşcăria din Botoşani, unde are de ispăşit doi ani de penitenciar  

Dumitru Bîrtoiu, fost Dan Popovici, acum în vârstă de 40 de ani, cunoscut cândva ca un personaj de vază în lumea interlopă a municipiului Suceava a fost reţinut ieri după amiază în trafic, în zona OMV, la ieşirea din oraş către Fălticeni. Pentru a-i stopa cursa au intervenit 10 poliţişti, şase mascaţi şi alţi lucrători ai IPJ care sub acoperire îl monitorizau de mai multe zile, în aşteptarea deciziei Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de unde Bîrtoiu – Popovici aştepta un rezultat favorabil, la recurs. Este vorba despre un dosar de trafic de persoane în care suceveanul care acum câţiva ani părea că face legea în comunitatea interlopă din jurul Pieţei mici, fusese condamnat la doi ani de închisoare de Curtea de Apel Suceava, după ce anterior fusese achitat la Tribunal. Curtea Supremă a confirmat sentinţa Curţii de Apel Suceava iar tribunalul judeţean a trebuit să pună în aplicare decizia ICCJ. Dumitru Bîrtoiu – Dan Popovici a fost extras din automobilul pe care îl conducea, transferat într-o maşină a poliţiei şi transportat direct în penitenciarul de maximă siguranţă Botoşani, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de doi ani de închisoare, fără a mai trece prin arestul IPJ.
In doarul în care în luna aprilie a anului 2013, Dumitru Bîrtoiu a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, au aflat condamnările şi Nelu Hînţar, din Marginea – doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani, Iosif Alexandrovici, din Mănăstirea Humorului, care a primit de asemenea doi ani de închisoare, Ionel Târdea, din Dumbrăveni -cinci ani de închisoare şi Dănuţ Doru Zaiţi, tot din Dumbrăveni, cinci ani şi opt luni de închisoare. Conform rechizitoriului, capul grupării era Ionel Târdea, care în perioada martie-decembrie 2005 a racolat, îndrumat şi călăuzit peste graniţă 28 de persoane, dintre care 22 de cetăţeni moldoveni şi şase români. Pentru a fi scoşi ilegal din România, cei 28 au achitat sume cuprinse între 1.700 şi 2.500 de euro. O parte dintre persoanele trimise în afara graniţelor ajungeau pe mâna proxeneţilor şi erau folosite în „industria sexului”. Printre cei care au căzut victime ale reţelei conduse de ţârdea se numără şi câteva minore, una dintre acestea fiind vândută în Italia pentru suma de 1.300 de euro. Pentru a destrăma această grupare, anchetatorii au efectuat la vremea respectivă interceptări telefonice şi au introdus ca potenţiale victime, poliţişte sub acoperire. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …