Thursday , December 8 2022

Dacian Cioloş -“un profesionist adevărat de la care aşteptăm un guvern de profesionişti, cum nu a avut România în ultimii ani”

A declarat senatorul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, ieri, după ce preşedintele Iohannis l-a însărcinat pe fostul comisar european să formeze noul Guvern al României . In perioada în care a fost ministru al Agriculturii, Flutur l-a avut alături în calitate de consilier pe Dacian Cioloş, reuşind împreună implementarea a peste 1.900 de proiecte prin programul SAPARD

flutur 20 nov 2014 [800x600]

Senatorul PNL de Suceava, secretar general al Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur şi-a manifestat ieri satisfacţia pentru faptul că preşedintele României, Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru pe Dacian Cioloş, “un profesionist adevărat de la care aşteptăm un guvern de profesionişti, cum nu a avut România în ultimii ani”.
Gheorghe Flutur a arătat că a fost cel care, în calitatea sa de ministru al Agriculturii între 2005 şi 2007, a beneficiat de consilierea lui Dacian Cioloş, cel care urma să devină, mai târziu, primul comisar european de anvergură al Românei, gestionând ani în şir politicile agricole ale întregii Europe. “Dacian Cioloş a fost cel care a pregătit în prima parte a anilor 2000, implementarea programului SAPARD pentru România. Dacian Cioloş a fost consilier al ministrului Agriculturii în intervalul 2005 – 2007 şi a reprezentat România în Comisia specială a Consiliului Uniunii Europene pe Agricultură. Impreună cu Dacian Cioloş am reuşit, în acei ani, angajarea în totalitate a programului SAPARD pentru România, impementând programul Fermierul. S-a reuşit, atunci, prin efortul comun depus împreună cu Dacian Cioloş continuarea finanţării agriculturii româneşti cu bani europeni şi după încheierea oficială a programului SAPARD chiar şi după intrarea României în Uniunea Europeană, fiind alocate fonduri pentru dezvoltare rurală”, a arătat Gheorghe Flutur. Acum nouă ani, când senatorul sucevean era ministru al Agriculturii, iar Dacian Cioloş, acum prim ministru desemnat, consilier al Ministerului Agriculturii, Gheorghe Flutur arăta cum s-a reuşit resuscitarea programului SAPARD, la nivel naţional şi în mod corespunzător, la nivelul judeţului Suceava: “Avem 1.900 de proiecte pe Fermierul, aproape 1.300 sunt trimise la bănci, iar din calcule rezultă că fondurile SAPARD vor fi acoperite în întregime. România a depus proiecte pentru toate fondurile Sapard din perioada 2000-2006, de peste 1,4 miliarde de euro” declara în 2006, Gheorghe Flutur. Avându-l alături pe Dacian Cioloş, ministrul agriculturii de la acea vreme arăta că „vom continua programul Fermierul chiar dacă Programul SAPARD se încheie. Din 2007 vom continua acest program cu fonduri de dezvoltare rurală”.
Gheorghe Flutur a readus în memoria publică faptul că acei ani din perioada de preaderare şi imediat după aderarea României la Uniunea Europeană au fost definitorii pentru trezirea interesului agricultorilor români pentru activitatea ce o desfăşoară, pentru ca aceştia să îşi asume statutul de fermier şi să prindă curaj în accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea de afaceri proprii. (O.S.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

One comment

  1. Elevul si-a depasit profesorul!!!!!