Thursday , April 18 2024

Dacia Duster are probleme cu frânele?

Dacia Duster
După ce o publicaţie olandeză a fost la un pas de a răsturna un SUV Duster fără ESP, francezii de la L’Automobile Magazine spun că au găsit adevăratul punct slab al maşinii: frânele.
Cum arată testul francezilor: orice maşină care are nevoie de mai mult de 40 de metri pentru a se opri de la o viteză de 100 km/h (sau 70 de metri de la 130 km/h) pică testul, despre care jurnalistii francezi afirmă că are standardul ISO. Publicaţia franceză spune că Duster, model care a devenit al treilea cel mai vândut SUV din Franţa, frânează slab în varianta 4×2 şi foarte slab în varianta 4×4.
Variantei 4×2 echipată cu motorul 1,5 dCi de 105 cai putere i-ai trebuit 42 de metri să oprească la primul test, respectiv 72 de metri la al doilea test. Variantei cu tracţiune integrală i-au fost necesari 46, respectiv 75 de metri. Totuşi, Dacia Duster se află într-o companie “plăcută”. Renault Koleos, primul SUV al mărcii franceze, a oprit în 77 de metri, de la 130 km/h, iar Mitsubishi ASX în 73 de metri.
Jurnaliştii francezi afirmă că probleme de frânare pot avea două cauze: aderenţa longitudinală sau subdimensionarea frânenelor. “Diferenţa de 5 metri între versiunile 4×2 şi 4×4 (cea din urmă fiind cu 120 kg mai grea) şi inerţia suplimentară a transmisiei arată mai probabilă cea de-a doua cauză” mai scrie publicaţia.
“Confruntaţi cu rezultatul testelor noastre, constructorul a lansat o investigaţie internă, pentru a verifica dacă modelul testat de noi nu are vreo deficienţă tehnică” mai scriu jurnaliştii francezi. (money.ro)

Vezi si

S-a reluat furnizarea căldurii în municipiul Suceava

Din seara de 16 aprilie a fost reluată furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare …