Saturday , October 1 2022

“Dacă Primăria finanțează echipa Rapid 10 luni pe an, proprietarii să asigure cheltuielile măcar două luni”

Este mesajul transmis de primarul Ion Lungu către clubul Rapid Suceava. Exasperat că se cer mereu bani publici pentru finanțarea echipei de fotbal de a doua divizie, Ion Lungu a declarat: “Rapid Suceava este o echipă privată, iar asociația ce a înființat-o trebuie să își facă și aceasta datoria”

 stadion [800x600]


Primarul Ion Lungu nu este deloc mulțumit de modul în care funcționează lucrurile la echipa de fotbal a orașului – Rapid Suceava -, declarând că îi pare rău de ce se întâmplă la echipă. El a arătat că Primăria Suceava își face datoria, cum a făcut-o și anul trecut, asigurând o finanțare considerabilă: “Mă doare când văd că apar prin presă informații de genul că jucătorii nu au cu ce merge în deplasare”, a spus Lungu, care a ținut să sublinieze că echipa de fotbal Rapid Suceava “este o echipă privată, iar asociația ce a înființat-o trebuie să își facă și aceasta datoria. Dacă Primăria dă finanțare 10 luni pe an, cred că două luni pe an ar trebui să plătească și dumnealor. Eu nu am niciun parti-pris cu nimeni de acolo, nici cu domnul Moldovan, nici cu domnul Clim, nici nu mă interesează până la urmă. Eu vreau să avem fotbal la Suceava, Primăria să își facă datoria, dar este bine ca dumnealor să își clarifice lucrurile acolo, în acea asociere, să contribuie și ei cu finanțare, mai ales în perioada în care Primăria nu poate face acest lucru. Noi sperăm ca după data de 15 martie să putem aloca bani pentru echipa de fotbal”, a declarat Ion Lungu.
Speranțe pentru un centru public de excelență în fotbal
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat în conferința de presă desfășurată ieri și câteva considerații după vizita de la sfârșitul săptămânii trecute, la Suceava, a președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, un subiect abordat în discuția comună fiind  ideea de a se construi la noi în oraș un centru de excelență în fotbal.
“Am prezentat complexul de la Liceul cu Program Sportiv (LPS), el a fost impresionat de ceea ce a văzut acolo. Am făcut vizite la bazele sportive de la Unirea și de la Ițcani. Sunt șanse reale ca în anul 2017 municipiul Suceava să poată primi o finanțare pentru centrul de excelență. Vom intra într-un parteneriat de finanțare cu Federația Română de Fotbal. Primăria municipiului Suceava va veni cu o parte de finanțare. Trebuie să mai gândim locații unde mai putem dezvolta o bază sportivă, probabil pe Calea Unirii, la CSM, să mai găsim o posibilitate de a se mai face un teren. Vom stabili locația, o vom transmite la Federație și având acceptul de acolo, vom putea dezvolta un centru de excelență în fotbal la Suceava”, a declarat ieri primarul Ion Lungu. (N.R.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …