Sunday , January 29 2023

Cuțitarul de la discoteca din Vadu Moldovei a fost condamnat la nouă ani de închisoare

palatul de justitie Suceava [800x600]

Sergiu Dumitrache, de 25 de ani, din Slatina, a primit nouă ani de închisoare pentru o tentativă la omor deosebit de grav. Acesta, în luna octombrie 2013, a înjunghiat un tânăr de 18 ani în fața discotecii din Vadu Moldovei, victima ajungând în stare gravă la spital

 
Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava și a majorat pedeapsa aplicată inculpatului Dănuț Sergiu Dumitrache zis „Sergiu Busuioc”, de 25 de ani, din comuna Slatina, de la șapte ani și șase luni la nouă ani de închisoare pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor deosebit de grav. Judecătorii suceveni au constatat că infracțiunea pentru care Dumitrache a fost condamnat este concurentă cu infracțiunea pentru care inculaptul a primit, în data de 4 martie 2014, patru ani de închisoare cu executare din partea Curții de Apel Suceava, astfel că au contopit cele două pedepse, urmând ca individul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de nouă ani de închisoare cu executare. De asemenea, Dumitrache mai trebuie să achite 561,99 de lei reprezentând cheltuieli de spitalizare și 2.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentința Curții de Apel Suceava este una definitivă.
Amintim că în noaptea de 5 spre 6 octombrie 2013, la ora 03.00, agenții Secției de Poliție Rurală nr.1 Vadu Moldovei au primit o sesizare conform căreia în fața discotecii din localitate un tânăr a fost înjunghiat. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că la terminarea discotecii, în momentul în care persoanele au început să părăsească localul, în fața acesteia s-a iscat un conflict spontan, în urma căruia Sergiu Dumitrache a scos un cuțit cu care l-a lovit pe Ionuț C., de 18 ani, din comuna Bogdănești. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Fălticeni cu o mașină de ocazie, unde a fost diagnosticată cu „plagă înjunghiată hemitorace stâng, agresiune”. Medicul legist a concluzionat preliminar că victima Ionuț C. are o plagă înjunghiată hemitorace stâng ce ar fi putut fi produsă cu un corp tăietor înțepător și care necesită pentru vindecare 14 – 16 zile de îngrijiri medicale. În baza probelor administrate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Sergiu Dumitrache sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor calificat.
 A încercat să-și omoare rivalul în fața postului de poliție din Slatina
Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv, la începutul lunii martie 2014, pe inculpatul Sergiu Dănuț Dumitrache la patru ani de închisoare pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor calificat. Acesta a fost obligat să plătească Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava suma de 765,46 de lei reprezentând cheltuieli de spitalizare și statului suma de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Incidentul pentru care a fost condamnat a avut loc în seara zilei de 21 august 2011. Atunci Dumitrache s-a întâlnit în centrul comunei, chiar lângă postul de poliție, cu Florin Durlihac, de 32 de ani, unde pe fondul unui conflict mai vechi s-au luat la bătaie. Conform anchetatorilor, Dumitrache i-a dat lui Durlihac cu furca în cap și l-a înjunghiat, acesta lovindu-și și el agresorul cu un cuțit.
Două ambulanțe au venit la fața locului și i-au transportat pe cei doi combatanți la spital. Dumitrache a fost dus la spitalul din Fălticeni unde a fost diagnosticat cu plăgi înjunghiate pe fesa și piciorul stâng, în timp ce Durlihac a fost transferat în stare gravă la Spitalul Județean Suceava unde medicii l-au băgat de urgență în sala de operație, el având o plagă înjunghiată hemitorace drept și braț stâng. Doctorii au stabilit că viața acestuia a fost pusă în pericol, astfel că procurorii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat. (Constantin ZUZEAC)
 
 
 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …