Curtea de Conturi a luat la puricat toate achizițiile făcute în perioada stării de alertă de către DSP Suceava

reportersite
4/06/20 ora:2:04am

Potrivit directorului executiv din cadrul DSP Suceava, Firuța Bosancu, verificările se vor încheia pe data de 15 iunie. Tot pe această dată, actualul director executiv al instituției intenționează să renunțe la funcție, din motive de sănătate, așa cum a anunțat imediat după ce a fost numit

În starea de urgență care a suspendat timp de două luni mersul normal al desfășurării activităților instituțiilor publice din județ, autoritățile au primit undă verde să facă achiziții publice directe pentru a preveni și combate pandemia, fără a mai ține cont de toate mențiunile din domeniul achizițiilor publice.

Curtea de Conturi Suceava a început o serie de verificări la Direcția de Sănătate Publică tocmai pentru a constata dacă toate achizițiile din perioada stării de urgență s-au realizat respectând legislația în vigoare. Controlul se va finaliza pe data de 15 iunie, urmând a fi verificate toate instituțiile de stat la care se adaugă inclusiv primăriile din județ. ”Suntem verificați de Curtea de Conturi. Se verifică toate achizițiile din ultima perioadă. Am înțeles că e un control mai amplu care vizează toate instituțiile și primăriile. Am informat Prefectura Suceava că mai rămân pe acest post până la finalizarea contolului, după care nu mai pot deține funcția de director executiv al DSP Suceava, din motive de sănătate”, a menționat economista Firuța Bosancu, director executiv în cadrul DSP Suceava. (Cristina RUŞTI)