Wednesday , December 8 2021

Cursuri on-site pentru toți studenții USV în noul an universitar. Festivitatea de deschidere va avea loc pe 1 octombrie, fără accesul publicului

În noul an universitar, în situația în care vor apărea focare de infectare cu SARS-COV-2, Consiliul de Administrație al USV va stabili, de la caz la caz, la sfârșitul fiecărei săptămâni, condițiile de desfășurare a cursurilor pentru săptămâna următoare. Atât deschiderea oficială, cât și cea festivă vor avea loc în exterior, în campusul universității. Cazarea studenților în căminele universității în noul an universitar, care va avea loc săptămâna viitoare, se va face la fel ca anul trecut, în baza prezentării unui document care să dovedească vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ cu privire la infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2021-2022 la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va avea loc pe 1 octombrie și este destinată exclusiv studenților USV, iar accesul publicului larg va fi restricționat în totalitate, din motive sanitare.

Joi, 23 septembrie, Consiliul de Administrație al USV a aprobat, cu consultarea Senatului USV, Hotărârea nr. 104 privind modul în care se vor desfășura activitățile didactice, în contextul epidemiologic actual. Astfel, ”în anul universitar 2021-2022, activitățile didactice vor demara on-site pentru toate formațiile de studiu. În situația în care vor apărea focare de infectare cu SARS-COV-2, Consiliul de Administrație al USV va stabili, de la caz la caz, la sfârșitul fiecărei săptămâni, condițiile de desfășurare a cursurilor pentru săptămâna următoare”, au transmis reprezentanții universității sucevene.

Referitor la festivitatea de deschidere a noului an universitar, Hotărârea CA prevede ca aceasta să se desfășoare în două etape. Prima dintre ele, deschiderea oficială, organizată la nivelul Universității, va avea loc în exterior, în parcarea dintre corpurile B și C, cu începere de la ora 10.00, și va fi urmată de întâlnirile conducerilor facultăților cu studenții din anul I. Ulterior, de la ora 19.00, va avea loc deschiderea festivă, organizată tot în exterior, în parcarea dintre corpurile B și C. Accesul la deschiderea festivă va fi permis studenților USV care vor prezenta actul de identitate și un document care să dovedească vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ cu privire la infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Cazarea studenților în căminele universității în noul an universitar, care va avea loc săptămâna viitoare, se va face în condițiile prezentării unuia dintre următoarele acte: test PCR negativ cu privire la infectarea cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu cel mult 3 zile calendaristice anterioare datei cazării, dovada vaccinării împotriva virusului SARS-COV-2 (cel puțin cu prima doză de vaccin) sau o adeverință de la medicul de familie, eliberată cu cel mult 6 luni înaintea cazării, din care să rezulte că studentul s-a vindecat de virusul SARS-COV-2. ”Menționăm aici următoarele: având în vedere că, odată cu depunerea de către USV a recursului împotriva sentinței 540/08.09.2021 emisă de Tribunalul Suceava – Secția de Contencios administrativ și fiscal, prevederile sentinței de fond menționate privitoare la cazarea în căminele USV se suspendă de drept până la pronunțarea unei hotărâri definitive, se ia act de faptul că sunt aplicabile prevederile art. 2 literele a și b ale Hotărârii Senatului USV 29/22 aprilie 2021 din momentul depunerii recursului”, au explicat reprezentanții USV. Amintim că un student a cerut în instanță anularea hotărârii Senatului USV care prevede prezentarea unuia din cele trei documente menționate mai sus în vederea cazării în căminele studențești. Instanța a anulat două dintre cele trei condiții pentru cazarea studenților, rămânând valabilă doar dovada trecerii prin boală. USV a depus recurs în acest dosar și așteaptă decizia definitivă a instanței. (Oana NUȚU)

Vezi si

Acțiuni comune ale polițiștilor suceveni și asistenților sociali pentru monitorizarea și sprijinirea copiilor din mediile defavorizate

Având în vedere particularitățile sezonului rece dar și vulnerabilitățile sociale pe care le implică, polițiștii …