Sunday , March 3 2024

Cursuri de învățare a limbii române, organizate de USV pentru refugiați

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava organizează cursuri de învățare a limbii române pentru refugiații din Ucraina. Cursurile se vor desfășura zilnic (2h/grupă) în zilele lucrătoare în una dintre sălile USV. Doritorii se pot înscrie până la data de 25 martie, folosind adresa de e-mail [email protected], a transmis conducerea universității.

În contextul evoluției situației din Ucraina, în vederea continuării studiilor, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava primește studenți din țara vecină, refugiați în România din cauza războiului. Aceștia pot opta pentru oricare dintre programele de studiu aflate în prezent în oferta educațională a USV. În cazul tinerilor care nu stăpânesc limba română, aceștia vor avea posibilitatea să se înscrie la cursurile din anul pregătitor de limba română. După promovarea anului pregătitor, ei vor putea continua studiile la oricare dintre programele de licență existente în USV.

Studenții sau studenții doctoranzi refugiați din Ucraina se pot înscrie începând din actualul semestru și fără a prezenta acte de studii, urmând ca acestea să fie aduse până la finalizarea studiilor în România. În situația în care aceste documente nu pot fi recuperate din cauza efectelor războiului sau a contextului politico-militar, se va proceda la echivalarea studiilor în sistem nonformal sau informal, așa cum prevede legislația europeană și națională. (O. N.)

Vezi si

Ordin de protecție emis de polițiști împotriva unui bărbat din Vicovu de Sus care și-a dat mama afară din casă și a jignit-o

Vineri, la  ora 13:00, polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizaţi  de către o …