Sunday , July 21 2024

Cursuri de asfaltator, agent de securitate, ajutor bucătar și îngrijitor spații verzi pentru șomeri, în diferite zone din județ

Centrul de Formare Profesională al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Suceava a deschis 9 cursuri de calificare în luna februarie a.c. și sunt pregătite procedurile pentru începerea altor 4 cursuri în perioada imediat următoare. În prezent, 153 de șomeri se califică în mai multe domenii de interes, iar transportul acestora de la domiciliu la locația cursului este decontat.

”Cursurile deja începute vor ridica nivelul de competențe și vor oferi o diplomă de calificare unui număr de 153 de șomeri înscriși în evidențele agenției. Accesul la cursuri este facilitat prin decontarea transportului pe mijloacele de transport în comun, de la domiciliul cursantului la locația stabilită a cursului, precum și prin posibilitatea de a accesa un curs cât mai aproape de rezidența șomerilor înregistrați”, transmite instituția.

Cele 9 cursuri sunt distribuite în mai multe localități din județul Suceava, și anume la Câmpulung Moldovenesc un curs Agent de securitate, la Suceava unul de Competențe digitale și unul de Competențe de comunicare în limba oficială (cursanți refugiați ucraineni), la Solca, Vama și Calafindești, câte un curs Competențe digitale, la Păltinoasa un curs Femeie de serviciu, la Voitinel unul pentru Îngrijitor spații verzi și la Păișeni un curs de Ajutor bucătar.

În perioada imediat următoare AJOFM va demara cursul de Asfaltator la Fălticeni, de Agent de securitate și Ajutor bucătar la Suceava, precum și de Îngrijitor spații verzi la Verești.

Persoanele eligibile pentru ajutorul social sunt condiționate de cadrul legal să participe la un curs de calificare, pentru a putea beneficia de această prestație. Persoanele inactive sau cele care realizează venituri sub indicatorul social de referință (598 lei), pot urma gratuit un curs de calificare și pot solicita suport pentru înscrierea la curs la telefon 0230 523279 – tasta1, la email [email protected] sau prin prezența la sediul AJOFM Suceava și Punctele de lucru din Fălticeni, Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei. (O. N.)

 

Vezi si

Băut și nervos tare, un bărbat din Bilca și-a dat foc la mașina care s-a stricat și nu mai pornea

Vineri seara, în jurul orelor 21.50, B. Pavel, din Bilca, se afla în curtea locuinței …