Saturday , February 4 2023

Cumplit accident în parcarea unei firme din Gura Humorului. Un bărbat a murit strivit între două remorci

Miercuri dimineață, în jurul orelor 04.00, F. Teodor de 33 ani, din Piatra Neamț, în timp ce se afla la volanul autoutilitarei Scania ce tracta semiremorcă, fiind oprit în parcarea S.C. Tofan Group, după ce a efectuat transferul unor mărfuri în autoutilitară, nu a acționat frâna de ajutor/staționare, iar parcarea fiind ușor înclinată mașina s-a pus în mișcare, cu spatele. Un bărbat de 23 de ani, din comuna Mărgineni, județul Neamț, care se afla între cele două semiremorci a fost prins între ele.

Tânărul a fost rănit grav fiind transportat la Spitalul Orășensc Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale, i s-a stabilit diagnosticul de ,,politraumatism prin accident rutier, stop cardio respirator ireversibil, traumatism toraco-abdominal prin strivire, politraumatism toraco-abdominal coloană lombară, observații hemiperitoneu. La ora 05:20 s-a declarat decesul acestuia.

Conducătorul auto F, Teodor a fost testat, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului se face ăoferul care nu a asigurat corespunzător autoutilitara în condiții de staționare.

Din verificări a reieșit faptul că parcarea aparținând SC Tofan Goup SRL nu este deschisa circulației publice, iar evenimentul rutier nu se încadrează în rândul accidentului de circulație. Au fost sesizați reprezentanții ISCTR Suceava și ITM pentru cercetări. A fost  întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …