Monday , February 6 2023

Cumplit accident de muncă la o fabrică din Burdujeni. Un bărbat de 47 de ani a murit strivit sub niște plăci din PAL

Marți, 23 noiembrie, la ora 15.23, Secția Urbană de poliție Burdujeni  a fost  sesizată prin  112 de către administratorul SC EXPOMOB SRL, cu privire la faptul că la societatea menționată a avut loc un accident de muncă în urma căruia a survenit decesul lui Mera Romeo, de 47 ani, din Șcheia.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că Mera Romeo se afla la locul de muncă, respectiv la fabrica Expomob din municipiul Suceava. La un moment dat, acesta trebuia să mute niște plăci de pal pentru a putea scoate alte plăci din pal aflate în spatele celor menționate. Pentru ca   să poată scoate alte plăci, doi bărbați țineau de capetele plăcilor, iar Mera Romeo se afla poziționat la mijlocul plăcilor, ținându-le din zona respectivă. La un moment dat, fiind aplecate un număr de aproximativ 6 plăci spre Mera Romeo și fiind ținute de acesta și de ceilalți doi colegi,  bărbatul de 47 de ani a luat mâinile de pe plăci. În acel moment, ceilalți doi bărbați nu au mai reușit să suțină acele plăci ce însumau aproximativ 400 kg, acestea căzând spre Mera Romeo. În momentul în care a căzut, Mera Romeo a fost prins între plăcile de pal și niște blaturi aflate în imediata apropiere. La scurt timp după lovitură, bărbatul nu mai prezenta semne vitale

A fost anunțat un echipaj al ambulanței, care l-a resuscitat timp de o oră pe Mera Romeo, însă fără rezultat, declarând decesul acestuia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Vezi si

Ministerul Educației a emis avizul de constituire a Consorțiului DUAL USV

Va fi înființat un campus integrat pentru învățământ dual, pe terenul de 30 ha pe …