Wednesday , December 7 2022

Cum va arăta Piaţa Mică atunci când va fi mare, modernă şi cu parcare (FOTO)

După modernizarea Pieţei Centrale şi a celei din Burdujeni, Primăria municipiului Suceava demarează în acest an modernizarea Pieţei Mici, aşa cum este cunoscută de suceveni „Piaţa agroalimentară George Enescu”. „Noutatea este că proiectul prevede atât realizarea unei parcări subterane cu 67 locuri, precum şi a unei construcţii noi pentru spaţiile comerciale, valoarea totală a proiectului fiind de 10.248.463 lei”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, după şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava în care a fost adoptat un proiect de hotărâre referitor la închirierea unei suprafeţe de teren pentru a muta comercianţii din Piaţa Mică, pe durata lucrărilor de modernizare.

În acest sens, Lucian Harşovschi a ataşat planşele proiectului şi a ţinut să precizeze că pe toată durata lucrărilor se va pune la dispoziţia comercianţilor o suprafaţă de 1500 mp, pentru ca aceştia să nu-şi întrerupă activitatea iar „sucevenii să aibă posibilitatea de a cumpăra produse agroalimentare proaspete!”.

„Am toată încrederea în asocierea S.C. S.U.C.T. S.A. – S.C. LOIAL IMPEX S.R.L. – S.C. DON PROIECT S.R.L. (asocierea de firme sucevene care a fost singurul ofertant în licitaţia organizată de municipalitate în prima decadă a lunii septembrie – n.r.), că va realiza lucrări de calitate şi că, dacă finanţarea va fi asigurată prompt, le va finaliza înainte de termenul stabilit, respectiv 24 de luni”, a declarat viceprimarul. De altfel, oferta tehnică a asocierii respective a fost acceptată, comisia fiind în verificare asupra propunerii financiare.

Potrivit precizărilor făcute de viceprimar, în cursul acestui an este asigurată deja o finanţare de un milion de lei, bani care provind dintr-un credit contractat de municipalitatea suceveană, şi despre care Lucian Harşovschi a spus că sunt „bani cu decontare imediată”. De asemenea, viceprimarul a precizat că fila de buget prevede alocarea a 3,5 milioane de lei în cursul anului viitor. „Am asigurat finanţarea pentru ca lucrările să nu dureze peste termenul propus”, a subliniat Lucian Harşovschi. (D.P.)

 

Vezi si

Primăria Suceava va lua un credit pentru asfaltarea a 30 de străzi

Un credit de zece milioane de lei va fi accesat de Primăria Municipiului Suceava în …