Thursday , October 21 2021

Cum au reușit 30 de oameni din Pătrăuți să păcălească filtrele polițiștilor si sa ajunga pe aeroporturile din tara

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat ca la Primaria din Patrauti au fost gasite 102 adeverinte eliberate de primarul Isepciuc. El a vorbit despre modul în care suceveni plecați din zonele carantinate, care au fost găsiți pe aeroporturile din țară, au reusit să păcălească filtrele polițiștilor. Ministrul de Interne a spus că oamenii au mers pe jos, pe câmp, și au ocolit polițiștii. Zona este acum supravegheată de drone. Parchetul din Cluj a deschis dosar penal pe numele a trei persoane  din Pătrăuți

”Din cercetările efectuate de Ministerul de Interne, din zona carantinată au fost doar 30 de persoane din Pătrăuți, care au mers pe jos pentru a evita flitrul instituit. Persoanele au fost preluate apoi de microbuze și spre final, la Gura Humorului, au fost îmbarcate intr-un autocar. Se derulează cercetări.

În continuare se fac cercetări și la sediul primăriei din Pătrăuți, unde am găsit 102 adeverințe eliberate de primar, la 86 am găsit doar duplicatul, iar la 16 dublul exemplar. Edilul din Pătrăuți are dosar penal pentru zădărnicrea combaterii bolilor.

Fiecare persoană este anchetată. Toate adeverințele sunt analizate. Erau deja pergătite. În cazul în care se dovedește că e o faptă infracțională a primarului, autoritățile vor da toate detaliile.

Cert e că au trecut pe câmp, nu au trecut prin filtre și pentru a preveni pe viitor aceste situații am suplimentat forțele în zona carantinată și toată zona e supravegheată de drone”, a spus Marcel Vela la Antena 3.

Parchetul din Cluj a deschis dosar penal pe numele a trei persoane  din Pătrăuți

Trei persoane care au părăsit zona de carantină instituită în Suceava şi s-au dus la aeroportul din Cluj-Napoca, cu intenţia de a urca într-un avion cu destinaţia Germania, sunt cercetate pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Dosarul penal a fost deschis, sâmbătă, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. “S-a dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de trei suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…), constând în aceea că cei trei suspecţi au părăsit, fără acordul autorităţilor, zona de carantină instituită asupra municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe (…) şi s-au deplasat la Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca în scopul de a se îmbarca în una dintre cursele charter cu destinaţia Germania, pentru a presta muncă sezonieră în agricultură, fiind depistaţi de către organele de poliţie în parcarea aeroportului”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
Conform sursei citate, cele trei persoane vizate de anchetă au fost preluate de echipaje ale ISU Cluj şi transportate în spaţii de carantinare din judeţul Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …

No comments

  1. Acesti oameni au plecat sa fie sclavi in agricultura Germaniei pentru ca Romania guvernata de regimul lui Iohanis nu face nimic pentru a le asigura locuri de munca !!!
    Sa nu ne ascundem “dupa cires ” traficul acesta a fost stabilit la cel mai inalt nivel in dispretul starii de urgenta si legilor romanesti , care a transmis ordinul secret structurilor “de libera trecere ” si umila supunere la stapanii externi ai lui Iohanis !!!!!

  2. Le-a dat primarul liber la munca ,pentru că fără libertate ești nimic.

  3. Minciuni inventate. Au plecat cu autocarul din municipiu Suceava.