Thursday , February 9 2023

Cultură de cannabis, descoperită în urma unor percheziții la Frătăuți. Doi tineri au fost reținuți

In urma perchezițiilor, la domiciliul unui tânăr din Frătăuții Noi a fost descoperit un mic laborator, foarte dotat, în care erau crescute plante de marijuana. Au fost confiscate plantele de cannabis găsite, aproximativ un kilogram, iar doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore

cannabis fratauti (4)

Începând cu luna martie 2017, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog au documentat activitatea infracțională a doi tineri din municipiul Rădăuți și comuna Frătăuții Noi, care au procurat din străinătate semințe de cannabis (marijuana), pe care le-au cultivat la domiciliul unuia dintre ei in-door, urmând ca, odată ce plantele ajungeau la maturitate, să le recolteze cu scopul comercializării către persoane din anturaj sau pentru consum propriu.

Cu ocazia  perchezițiilor domiciliare făcute pe raza comunei Frătăuții Noi și a municipiului Rădăuți, au fost găsite și ridicate: o instalație complexă de cultivare a plantelor de cannabis constituită dintr-un cort special pe cadru metalic, prevăzut cu două ventilatoare și tubulatură de aerisire, transformator electric și lampă electrică cu bec de mare putere, termometru electronic, un grinder metalic, un cântar electronic, trei telefoane mobile, cinci cartele SIM, o pipă cu urme de cannabis și două hard-disk-uri.

Cu aceeași ocazie au fost găsite cinci ghivece în care se aflau plante de cannabis aflate la maturitate și un fragment de plantă de cannabis.

În acest caz există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Florin Dănuț Streangă, de 24 de ani, a deținut la domiciliul său din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, plante de cannabis pe care le-a cultivat beneficiind de sprijinul financiar al inculpatului Iulian Zaharia, de 36 de ani, din municipiul Rădăuți, cu scopul comercializării lor.

Aceste activități s-au concretizat în procurarea și montarea la domiciliul inculpatului Florin Dănuț Streangă a unor instalații destinate cultivării in-door a plantelor de cannabis, fiind descoperite cinci plante de cannabis aflate în ghivece, precum și un fragment de astfel de plantă. S-a stabilit că plantele de cannabis erau în cantitatea de 950 grame în stare naturală (verde), iar fragmentul de plantă de cannabis era în cantitate de 0,91 grame, în ambele probe fiind pus în evidență Tetrahidrocannabinol, (THC), compus biosintetizat de planta cannabis.

La data de 8 mai 2017, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore a inculpaților Florin Dănuț Streangă și Iulian Zaharia. Aceștia au fost prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …