Monday , July 22 2024

Cultură de canabis cu peste 1.000 de plante, descoperită de polițiști în grădina unui sucevean (FOTO, VIDEO)

Un sucevean a fost arestat vineri pentru 30 de zile după ce, în urma unor percheziții efectuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, a fost descoperită în grădina sa o adevărată plantație de canabis. De asemenea, au fost găsite  și ridicate peste 4 kilograme canabis, mai multe pungi, saci și recipiente conținând peste 10 kilograme de fragmente vegetale și mai multe pungi conținând semințe. Cercetările au arătat că, în perioada martie – iunie 2024, individul ar fi deținut și comercializat diferite cantități de canabis către consumatori, inclusiv minori, din județul Suceava.

Joi, 27 iunie a.c., polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada martie – iunie 2024, acesta ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori, inclusiv minori, din județul Suceava.

În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate joi, la locuința acestuia au fost descoperite și ridicate peste 4 kilograme canabis, mai multe pungi, saci și recipiente conținând peste 10 kilograme de fragmente vegetale, mai multe pungi conținând semințe, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, de pe terenul agricol situat în spatele locuinței au fost ridicate peste 1.000 de plante de canabis aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu dimensiuni între 20 și 150 de centimetri).


La data de 27 iunie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea bărbatului în cauză.Vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și Serviciul Poliției de Frontieră Rădăuți din cadrul I.G.P.F.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Vezi si

Incendiu puternic izbucnit într-o gospodărie din Bogdănești

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit  la o gospodărie în comuna Bogdănești. Evenimentul a fost …