Saturday , April 20 2024

Cristinel Crețu, vicepreședintele CJ Suceava, acuzat de luare de mită și trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul CREȚU SILVIU-CRISTINEL, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Conform procurorilor DNA, la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vezi si

Autoutilitară încărcată cu lemn fără acte, descoperită ca fiind sub sechestru cu ajutorul aplicației ”E-dac”

Folosind  aplicația E-Dac, polițiștii suceveni au reușit sâmbătă dimineață identificarea și imobilizarea un autoturism ce …

3 comments

  1. Felicitari echipei de specialisti care a reusit in mod magistral sa documenteze temeinic activitatile infractionale decidentului politic cu numarul 2 din Consiliul Judetean Suceava, bravo pentru curaj si tenacitate. Sunt foarte curiios cum vor judeca onor magistratii speta in cauza, adica ii vor acorda o condamnare dupa modelul lui Mihnea Costoiu cu suspendare – masura catre trimite un semnal de incurajare a faptelor de coruptie sau altor fapte asociate in care sunt direct implicati liderii politici -indiferent de apartenenta lor politica si astfel vor condamna viitorul acetui popor la subdezvoltare si cultivarea mentalitatatilor retrograde de tip fanariot.
    Sau poate ca judecatorii vor proceda corect si cu celeritate in acest caz, si tinand cont de prejudiciul de imagine adus inclusiv in randul colegilor de partid in PNL si indirect asupra imaginii publice a lui Gheorghe Flutur – adica asupra celui mai important decident politic din Romania, poate ca vom avea o surpriza placuta din partea magistratilor si ii vor aplica maximul de pedepse include in Codul Penal, inclusiv prin restrictionarea accesului acestui personaj la orice cariera sau functie publica un anumit numar de ani.
    Cu stima !!

  2. Se apropie lațul și de Stafia de la Piramidele din Șcheia.

  3. romanul emigrant

    Drumurile se intretin si se repara la intervale foarte scurte pentru ca lucrarile nu sunt de calitate. Se astern straturi de mixturi asfaltice mai subtiri decat in proiect – ex. 4 cm in loc de 6 cm strat de uzura pe o latime de 8 m si o lungime de 10 km. Se folosesc intens agregate(pietris) de rau in loc de piatra sparta de cariera de munte, mai scumpa dar mai durabila. Bitum ieftin si in dozaj redus fata de retete de preparare a mixturilor asfaltice. Compactare insuficienta. Multi bani se duc pe mita la investitori- presedinti, vicepresedinti, directori, primari, ministri – dar si la inspectorii de la inspectoratul in constructii, la diriginti, consultanti. Fabrica de bani de la lucrarile de drumuri macina fonduri publice imense irosite in fiecare an prin complicitate si legea tacerii.