Sunday , February 5 2023

Cristian Bușoi, candidatul la șefia PNL, prezent sâmbătă la Suceava

vizita busoi 1

Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc Colegiul Director Ju­dețean al Organizației PNL Suceava, la ca­re a participat și liderul PNL Cristian Bușoi, candidat la funcția de președinte al Partidului Național Liberal. La în­tâl­nire au participat liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, parlamentarii Ioan Balan, Dumitru Mihalescul, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu, precum și mai mulți primari liberali din județ.

In cadrul discursului susținut sâm­bătă, Bușoi a arătat că PNL Suceava este cea mai puternică filială a partidului din toa­tă țara, mai ales având în vedere nu­mărul de reprezentanți ai acestui partid în conducerile localităților din județ, dar și numărul de reprezentanți PNL care fac parte din Consiliul Județean Su­cea­va.

“Filiala Suceava este una dintre cele mai puternice din țară. PNL are, la Suceava, președinte de Consiliu Ju­dețean, primar de municipiu, 45 de primari în localitățile din județ, 21 de consilieri județeni și cinci parlamentari. Gheorghe Flutur este un lider serios, cu proiecte, cu viziune, cu o au­toritate naturală, de care Partidul Na­țional Liberal are mare nevoie pentru a-și consolida un profil de partid ce răspunde aspirațiilor alegătorilor de centru dreapta din România”, a declarat sâmbătă, la Su­­ceava, Cristian Bu­­șoi.

In discursul său, acesta a trasat principalele linii despre care crede că vor pu­tea duce la progresul țării, accentuând fap­tul că, atunci când se discută despre Justiție, principalul obiectiv ar tre­bui să fie lupta cu co­rupția, și nu le­gife­rarea în baza intereselor proprii ale celor aflați la conducere,  având în ve­dere totodată faptul că fiecare are dreptul la prezumția de nevinovăție și de bu­nă-credință, inclusiv cei care se află în funcții de conducere.

In ceea ce privește diferențele de opinii apărute în ultima vreme în cadrul PNL, Cristian Bușoi a explicat că dezbaterea opiniilor, chiar dacă sunt contradictorii, este foarte importantă pentru evoluția partidului și că doar astfel se poate ajunge la progres.vizita busoi 2

„Am încurajat și voi încuraja întotdeauna dialogul civilizat și dezbaterea temelor propuse spre decizie în interiorul PNL, la fel și respectarea deciziilor luate în urma dezbaterilor. Cât despre purtătorii de mesaj ai Partidului Național Li­beral, consider că toți liderii PNL trebuie să iasă public și să suțină proiectele și valorile Partidului Național Li­beral. Tre­­buie pus punct situației de a­cum, când unii se ero­dează în dezbateri, iar alți lideri evită apa­rițiile publice în afara campaniei”, a mai explicat sâmbătă Cristian Bușoi, subliniind faptul că la fel de importantă este și comunicarea dintre ­li­derul partidului și liderii organizațiilor județene, dar și dintre centru și ceilalți membri ai partidului.

El a mai arătat că este de acord cu organizarea de întâlniri între conducerea partidului și membrii acestuia, în diver­se locații, sedii ale organizațiilor jude­țene sau municipale ale partidului, în ca­drul cărora să poată fi discutate toate ­pro­­blemele apărute și să fie dezbătute ideile fiecărui membru al PNL, astfel încât să se ajungă la consens.

In cursa pentru conducerea Partidului Național Liberal, Cristian Bușoi se va lupta cu Ludovic Orban și Viorel Ca­taramă, după ce Cătălin Predoiu a anunțat la începutul lunii mai că își retra­ge candidatura pentru conducerea PNL. In opinia lui Bușoi, singura mo­dalitate prin care PNL poate redobândi de partea sa electoratul câștigat de Klaus Iohannis în campania pentru alegerile prezi­dențiale din 2014 este ca partidul să readucă în atenția alegătorilor “Ro­mânia lucrului bine făcut” și să își îndrepte acțiunile spre crearea unui stat în care lucrurile să fie într-adevăr făcute așa cum trebuie și să realizeze în principal interesele electoratului, înaintea intereselor celor aflați la putere. (A.I.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …

One comment

  1. Chiar unii nu si dau seama de penibilul situatiei! Chia nu mai exista persoane cu adevarate calitati? Dle Flutur de ce nu aveti curajul sa candidati, sa l infruntati de iohanis? Ati avea mari sanse!! Scade!