Friday , September 30 2022

Criminalul recidivist care şi-a omorât mama de 88 de ani a fost arestat pentru 29 de zile

gheorghe andronic - 1

Magistraţii Tribunalului din Suceava au dispus arestarea preventivă a lui Gheorghe Andronic timp de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Andronic este acuzat că şi-a omorât mama în vârstă de 88 de ani, pentru că nu i-a dat bani să-şi cumpere rachiu. Individului nu îi este străină închisoarea, el a mai avut de ispăşit două pedepse una pentru furturi, iar cealaltă pentru omorârea altei femei

Ieri, judecătorii Tribunalului din Suceava au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu privire la arestarea preventivă a inculpatului Gheorghe Andronic, de 61 ani, din comuna Cacica, dispunând arestarea acestuia pe o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav. Inculpatul are drept de recurs în 24 de ore de la pronunţare.
Gheorghe Andronic este acuzat că şi-a omorât mama în vârstă de 88 de ani. Teribila faptă a avut loc luni, 10 iunie a.c., în jurul orei 09.00, când Ana Andronic, de 88 de ani, din comuna Cacica a fost găsită moartă pe pat în propria casă. Bătrâna era imobilizată la pat de mai mulţi ani şi chiar dacă poliţiştii deplasaţi la faţa locului nu au găsit urme de violenţă ci doar câteva echimoze minore pe faţa bătrânei, în urma necropsiei s-a stabilit că Ana Andronic a murit fiind strânsă de gât. Autorul oribilei fapte este chiar fiul femeii, Gheorghe Andronic, de 61 de ani, din Cacica. Acesta este cel care a anunţat decesul bătrânei spunând că a găsit belciugul de la uşă smuls şi pe mama sa moartă în casă. In urma audierilor Gheorghe Andronic a recunoscut că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi-a strâns mama de gât şi a omorât-o. Pe numele său procurorii au emis un mandat de arestare pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat instanţei de judecată care a decis să-l aresteze preventiv pentru 29 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de omor deosebit de grav. Gheorghe Andronic este cunoscut ca un consumator de băuturi alcoolice, el cerându-i de multe ori mamei sale bani pentru rachiu. Se pare că de această dată a fost refuzat, motiv pentru care Andronic i-a luat viaţa mamei sale în vârstă de 88 de ani. Inchisoarea nu îi este necunoscută lui Gheorghe Andronic, el ispăşind mai mulţi ani după gratii pentru nişte furturi şi o altă crimă. In prima zi a anului 1997, Gheorghe Andronic a bătut doi bătrâni din localitatea Mănăstirea Humorului, Nastasia şi Loghin Bosoi, de 66, respectiv 74 de ani. Dacă Loghin a reuşit să scape cu viaţă după ce a fost operat de urgenţă de medicii de la Spitalul Judeţean Suceava, Nastasia nu a avut nicio şansă, ea fiind omorâtă în pădurea din apropierea casei lor. Pentru a nu lăsa urma Andronic adat foc gospodăriei familiei Bosoi, i-ar pe Nastasia a aruncat-o în flăcări, poliţiştii găsind bucăţi arse din corpul femeii după câteva zile de căutări. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care au luni au fost preluați de la Grădina …