Saturday , January 28 2023

Criminalul bărbatului din Baia a fost arestat preventiv

Marius-Andrei Varvara, de 19 ani, din comuna Baia, a fost arestat preventiv pentru omor. Acesta este acuzat că l-a omorât în bătaie pe un consătean, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice

 arestati

La data de 5 ianuarie 2017, la ora 07.55 polițiștii din Baia au fost anunțați că în apropierea intersecției dintre străzile Petru Rareș și Gheorghe Onișoru din comuna Baia se află o persoană decedată. În urma veri­fi­cărilor făcute de oamenii legii a reieșit că în ziua de 5 ianuarie a.c., la o intersecție din satul Baia a fost găsit cu fața în sus și cu urme de sânge la cap cadavrul lui Neculai B., de 63 de ani, din localitate. Lângă cadavru era o sticlă de spirt sanitar și o sticlă de plastic de doi litri cu suc. Totodată, au fost descoperite mai multe resturi de țigări de diferite mărci, precum și un ștachet de gard din lemn.

În urma efectuării autopsiei medico-legale s-a concluzionat preliminar că „moar­tea lui Neculai B. a fost violentă, s-a datorat unui politraumatism (TCC, TCF, traumatism toracic); leziunile s-au putut produce prin loviri repetate cu corpuri și mijloace contondente, între leziunile prezentate și deces există o legătură de cauzalitate directă – moartea acestuia poate data din 04 ianuarie 2017”.

În acest caz a fost constituit un cerc de suspecți, mai multe persoane fiind audiate de polițiști. Cercetările au fost continuate de Serviciul Investigații Criminale sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul comiterii infracțiunii de „omor”, în vederea tragerii la răspundere penală a autorilor.

În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit că la data de 4 ianuarie 2017, în jurul orei 19.30, pe strada General Mleșniță Constantin din comuna Baia, pe fondul consu­mului de băuturi alcoolice și al unui conflict spontan, Marius-Andrei Varvara, de 19 ani, din comuna Baia, l-a lovit cu pumnii, picioarele și un ștachet din lemn pe Neculai B., provocându-i multiple traumatisme care au condus în scurt timp la decesul acestuia.

În urma probelor administrate de polițiști, procurorul criminalist a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Marius-Andrei Varvara sub aspectul comiterii in­frac­țiunii de „omor” și reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, judecătorii suceveni dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …