Wednesday , February 8 2023

Creștere ușoară a incidenței cazurilor de COVID-19 în municipiul Suceava – 3,09 bolnavi la mia de locuitori

Numărul cazurilor active de coronavirus a continuat să crească în municipiul Suceava, în cursul zilei de luni, 2 noiembrie. Potrivit primarului Ion Lungu, incidența cazurilor active de noul coronavirus a ajuns în municipiul Suceava la 3,09‰.

Practic, este a cincea zi de creștere consecutivă a numărului cazurilor active după ce joia trecută, 29 octombrie, incidența cazurilor COVID-19 crescuse de la 2,79‰ la 2,85‰ apoi în cursul zilei de vineri, 30 octombrie,  incidența cazurilor COVID-19 crescuse la 2,95‰ pentru ca sâmbătă, 31 octombrie să ajungă la 3,05‰. Unii mai sperau într-o „minune” în sensul de a se diminua rata infectării cu COVID-19 la nivelul municipiului Suceava sub 3 la mia de locuitori, așa cum se întâmplase miercuri, 28 octombrie, când incidența cazurilor coborâse de la 3,02‰ la 2,79‰. Numai că pentru asta este necesar ca numărul celor care se vindecă de COVID să fie mai mare decât al celor care se îmbolnăvesc. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar duminică, 1 noiembrie, municipiul Suceava avea o incidență a cazurilor active de coronavirus situată la 3,07‰.

În atare situație, adoptarea măsurilor specifice scenariului roșu nu a mai putut fi evitată, sens în care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea nr. 60 prin care dispune ca activitățile de spectacole, cinema și jocuri de noroc să fie interzise timp de 14 zile, la fel ca orice activitate a barurilor, restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor.

Potrivit primarului Ion Lungu, în privința activității școlare din municipiul reședință de județ s-a mers pe o abordare similară cu alte orașe precum Sibiul, Bistrița sau Botoșani, în care s-a permis unităților de învățământ să opteze pentru funcționarea în scenariul galben sau roșu. Desigur, în funcție de evoluția cazurilor de COVID-19 și de situațiile specifice fiecărei unități de învățământ, DSP urma să avizeze luni, înainte de ședința CJSU, propunerile pentru fiecare unitate de învățământ care trebuiau centralizate mai întâi la nivelul Inspectoratului Școlar al Județului Suceava. Întrebat, în prima parte a zilei de luni, dacă mai sunt șanse să fie menținute deschide grădinițele și creșa – așa cum anunțase duminică – de marți, 3 noiembrie încolo, primarul Ion Lungu a răspuns că sunt încă speranțe. (D.P.)
secretarasite

 

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …