Saturday , February 4 2023

Creste numarul de cazuri grave de COVID: 22 de bolnavi sunt la ATI, trei dintre ei ventilati mecanic

22 de pacienti COVID din judetul Suceava erau internati duminica dimineata in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean, trei dintre ei fiind ventilati mecanic. Astazi, in judet sunt raportate 638 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.83 la mia de locuitori, 247 de bolnavi COVID sunt internati, 190 la Spitalul Judetean si 57 la Spitalul Radauti.

spital, COVID, pacient, Obiectiv

Duminica, 278 septembrie, ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 5265 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 21 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 621 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 190 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 127 pacienți sunt în zona tampon și 304 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 190 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 68 prezintă forme medii ale bolii;

– 62 prezintă forme ușoare,

– 38 prezintă forme severe;

– 22 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia trei pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 308 de paturi libere, din care 33 pentru pacienți Covid-19, 199 în sectorul Non-Covid și 76 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid și 6 paturi pentru pacienți non- Covid. De asemenea sunt 22 de ventilatoare libere, din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 57 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent in judet este de 53921, în ultimele 24 de ore fiind testate 285 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 594 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 254 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 28 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 13 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

Conform datelor centralizate de Prefectura, in județul Suceava sunt 638 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.83 la mia de locuitori. (O.S.)

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …