Crește numărul burselor acordate de Primăria Suceava elevilor

reportersite
25 noiembrie 2020, 6:25

Primăria municipiului Suceava va acorda un număr sporit de burse elevilor din unitățile de învățământ reședința de județ. Mai exact, numărul burselor școlare pe care Primăria municipiului Suceava le va acorda în acest an elevilor din învățământul preuniversitar va crește cu 102.

În acest sens, primarul Ion Lungu a inițiat un proiect de hotărâre privind modificarea numărului de burse școlare, proiect care se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local de joi, 26 noiembrie. Mai concret, numărul burselor de merit crește cu 71 iar al burselor sociale cu 32 în timp ce numărul burselor de performanță se reduce cu una. Numai numărul burselor de studiu va rămâne același.
secretarasite
Este de menționat că proiectul de hotărâre al primarului Ion Lungu a fost formulat ca urmare a unor cereri transmise în acest sens din partea Şcolii Gimnaziale nr.1, Şcolii Gimnaziale nr.4, colegiilor tehnice „Alexandru Ioan Cuza” și „Samuil Isopsecu”, precum și Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiului Național „Ştefan ce Mare” și Liceului cu Program Sportiv.
secretarasite
Astfel, în 2020, din bugetul local va fi suportată contravaloarea a 1.270 de burse școlare, dintre care 44 de burse de performanță, 1.100 de burse de merit, 5 burse de studiu și 121 de burse de ajutor social. În primăvară, Consiliului Local Suceava hotărâse la ședința din 26 martie 2020 că o sumă de 426.000 de lei este alocată din bugetul local al municipiului Suceava în vederea achitării burselor școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat: 1.029 burse de merit, 89 de burse sociale, 45 de burse de performanță și 5 burse de studiu.  De bursa de performanță în valoare de 100 de lei beneficiază elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, competiții școlare și concursuri școlare naționale. Bursa de merit de 80 de lei pe lună se acordă elevilor cu rezultate bune obținute la același gen de activități, însă organizate la nivel județean. Bursa de studiu de 60 de lei pe lună este pentru elevii din familii cu venituri mici, iar de bursa de ajutor social este pentru elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate: orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învață în altă localitate sau elevi cu situații materiale grele. (D.P.)