Thursday , February 2 2023

Creste la 614 numarul de cazuri active de COVID in judetul Suceava, iar incidenta la mie ajunge la 0,80. La Spitalul Judetean sunt 63 de pacienti cu forme severe sau grave de COVID

La nivelul județului Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 21 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 627 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 187 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 112 pacienți sunt în zona tampon și 328 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 187 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 76 prezintă forme medii ale bolii;

– 48 prezintă forme ușoare,

– 45 prezintă forme severe;

– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 299 de paturi libere, din care 33 pentru pacienți Covid-19, 181 în sectorul Non-Covid și 85 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 15 ventilatoare libere, din care 2 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 48 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 57651, în ultimele 24 de ore fiind testate 443 persoane, anunta Prefectura Suceava.

Astăzi, la ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5732 de persoane declarate vindecate.

In carantină se afla astazi 448 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 272 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 27 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 17 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

Miercuri, 7 octombrie, conform datelor oficiale, în județul Suceava sunt 614 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.80 la mia de locuitori.

Institutia Prefectului – Judetul Suceava face un apel la suceveni sa repecte masurile de limitare a raspandirii virusului:

“RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!”.

 

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …