Tuesday , September 27 2022

Creșa de la ieșirea din Burdujeni va fi finanțată, până la urmă, cu fonduri europene

Astăzi, 1 septembrie, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va semna la Palatul Victoria contractul de finanțare prin PNRR pentru construirea unei creșe cu 110 locuri pe strada Mircea Hrișcă.

De fapt, după cum a explicat primarul în conferința de presă de miercuri, este vorba de o schimbare a finanțatorului în sensul că dacă până nu demult lucrările de construcție a creșei – licitația fiind organizată de Compania națională de Investiții și atribuită recent – erau finanțate cu bani de la bugetul de stat, de acum încolo vor fi finanțate prin respectivul program european. După cum a spus Ion Lungu, este vorba de o investiție de aproape 3 milioane de euro care se va realiza.

„Suceava se află printre primele orașe care semnează contracte de finanțare pentru creșe. Este o creșă modernă mare cu 110 locuri, o creșă verde. Este un proiect reușit și îl felicit pe domnul ministru Cseke Attila că a fost perseverent și a acceptat să se facă aceste creșe. Ele au fost pornite pe Ministerul Dezvoltării și acum sunt transferate la finanțare pe PNRR”, a spus Ion Lungu.

Reamintim că Ministerul Dezvoltării derulează prin CNI un program de construire a numeroase creșe de mari dimensiuni în municipiile reședință de județ, de dimensiuni medii în alte așezări urbane și de mici dimensiuni în mediul rural. Foarte multe licitații au demarat iar unele au și fost atribuite deja. Municipiul Suceava a făcut demersuri pentru două asemenea creșe, în cazul celei din zona Burdujeni (ieșirea spre Botoșani) fiind organizată licitația și acum, practic, Ministerul va reuși să își degreveze din sarcinile financiare mutând finanțarea lucrărilor pe PNRR în ideea astfel va fi mai facil de finanțat alte proiecte. (D.P.)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …