Tuesday , September 27 2022

Cortegiul funerar cu sicriul IPS Pimen a plecat spre Mănăstirea Sihăstria Putnei

Un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie și PS Damaschin Dorneanul, a oficiat slujba de înmormântare a ÎPS Pimen. Curtea Mănăstirii ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost plină de credincioși veniți să-i aducă un ultim omagiu Arhiepiscopului Sucevei si Radautilor. Sute de lumânări și flori au transfomat locul într-un adevărat altar închinat Părintelui Arhiepiscop Pimen

 Trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a părăsit Mănăstirea ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” în cântec de bucium și sunet de clopote. Sute de suceveni au participat la slujba de înmormântare, oficiată de Mitropolitul Teofan al Moldovei si Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, împreună cu un sobor de preoți. Curtea Mănăstirii a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii veniți încă de la primele ore ale dimineții să aducă un ultim omagiu celui care a fost Păstorul Bucovinei. În ciuda aglomerației, s-au păstrat regulile de distanțare socială, iar cei prezenți aveau măști de protecție.

Pe lângă oamenii simpli, preoți, călugări, la slujba de înmormântare a ÎPS Pimen au participat și autorități locale și județene. Prințul Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I, împreună cu soția sa au fost prezenți la slujba oficiată în curtea Catedralei Arhiepiscopale Suceava.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe, mesaj care a fost citit lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen, după care a urmat lecturarea mesajului de condoleanțe transmis de către președintele României, Klaus Iohannis.

În încheierea oficierii slujbei de înmormântare, Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie și PS Damaschin au ținut predica de rămas bun.

Cortegiul funerar a plecat spre Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde ÎPS Pimen își va dormi somnul de veci, după cum i-a fost dorința, în mormântul pregătit chiar de el. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava

Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care …