Friday , September 30 2022

Corpul B al Pieţei Mari este funcţional începând de astăzi

Lucrările de modernizare a unei părţi din  Piaţa Centrală a Sucevei au fost finalizate, astfel producătorii particulari cu atestat de producător şi câţiva agenţi economici îşi pot relua activitatea în partea de jos a Pieţei. Până în prezent s-a realizat un procent de 46% din totalul de lucrări ce trebuie efectuate

piata3 [800x600]

Lucrările de modernizare a părţii de jos a Pieţei Centrale din municipiul Suceava au fost finalizate, astfel, de astăzi o parte dintre comercianţi se mută în partea modernizată a Pieţei. In ceea ce priveşte dotările din partea de jos, sau corpul B al Pieţei, s-au achiziţionat un număr de 65 de mese noi, iar 21 de mese au fost recondiţionate, astfel structura de vânzare a corpului B este formată din 86 de mese. Mesele vor fi repartizate producătorilor particulari cu atestat de producător, în număr de 73, şi agenţilor economici, în număr de 15. Intrucât mesele sunt marcate cu culori diferite, bej şi albastru, agenţii economici  vor ocupa mesele albastre, iar producătorii particulari vor ocupa mesele bej.
Proiectul de modernizare a Pieţei Centrale este în valoare de 700.776,32 lei fără TVA, din care, până în prezent, au fost efectuate plăţi în valoare de 324.000 de lei fără TVA, suma reprezentând 46% din total.
Din totalul de 2.355 de metri pătraţi din suprafaţa învelitorii ce trebuie înlocuită, s-a realizat o suprafaţă de 1.105 metri pătraţi, adică un procent de 46% din întreaga lucrare. Lucrările au constat în schimbarea învelitorii cu plăci armate din fibră de sticlă (PAFS), montare panouri de tip sandwich pe hala de lactate, vopsitorii pe tâmplărie metalică, reparaţii tencuieli, zugrăveli interioare şi exterioare şi instalaţii electrice de iluminat.
Potrivit viceprimarului muncipiului Suceava, Lucian Harşovschi, începând cu săptămâna ce vine se vor demara lucrările şi în corpul A, sau partea de sus a Pieţei Centrale. Reprezentanţii Primăriei Suceava au precizat că în cursul săptămânii viitoare, hala de lactate va fi dotată cu zece vitrine frigorifice pentru îmbunătăţirea condiţiilor de depozitare a produselor. De asemenea, de alte cinci vitrine frigorifice vor beneficia producătorii din Piaţa Mică.
Menţionăm că de când a fost construită Piaţa Centrală şi până acum, nu au mai fost făcute reparaţii, acoperişul fiind doar cârpit “pe ici şi pe colo”, singura activitate de modernizare din ultimii 30 de ani fiind pavelele ce au fost puse în anul 2004. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …