Monday , October 3 2022

Coronavirusul a mai nenorocit o familie – un bărbat din Burdujeni și-a pierdut fiul și soția într-o săptămână

Gheorghe Melter a stat trei săptămâni în spital după ce și el și soția sa s-au infectat cu coronavirus de la fiul lor, un bărbat de 38 de ani care făcea dializă la centrul Fresenius. Tânărul și mama sa, în vârstă de 61 de ani, au murit, la interval de o săptămână, de înmor­mântarea lor ocupân­­- du-se o nepoată a familiei. “M-au externat, dar nu-mi venea să mă întorc acasă. Nu am putut nici să-mi iau rămas bun. Totul s-a întâmplat mult prea repede”, povestește plângând Gheorghe Melter

Gheorghe Melter în vârstă de 64 de ani din cartierul Burdujeni a rămas singur după ce fiul și soția sa au murit, răpuși de coronavirus. Cei doi au murit la o săptămână distanță, unul de celălalt. Pentru el, ca pentru mulți alți suceveni, viața nu va mai fi niciodată la fel.

Tragedia din această familie a început pe data de 12 aprilie, când fiul său, Cristian, în vârstă de 38 de ani, a fost diagnosticat pozitiv cu Covid 19. Bărbatul făcea dializă la centrul Fresenius din Suceava și se pare că de acolo a luat virusul, virus pe care l-a dus acasă și și-a infectat involuntar părinții. A fost internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, dar nu a rezistat prea mult timp, în această luptă cruntă cu virusul, iar pe 24 aprilie, a decedat. ”Nu pot să cred ce ni se întâmplă. E adevărat că făcea dializă de mulți ani, dar se descurca. Era rezistent. Cel puțin a fost, până acum. Virusul ăsta l-a doborât. L-a luat din spital și noi am luat de la el. Nici nu putem fi lângă el, la cimitir. L-a luat o nepoată și l-a îngropat în cimitirul din Burdujeni. Mie mi-au spus că a murit și eu mi-am sunat soția. Doamne, cât a plâns. Mai avem un băiat dar muncește în Norvegia și nu poate veni în țară”, a spus cu vocea gâtuită de durere, tatăl lui Cristian Melter. Niciunul dintre părinți nu a putut fi lângă el, pe ultimul drum. Amândoi l-au plâns de pe patul de spital.

Din nefericire, după această veste cruntă, Elena Melter, mama lui Cristian, nu a mai avut putere să lupte. ”A murit și soția. Starea ei s-a agravat. Au mutat-o pe Terapie Intensivă dar nu au mai putut face nimic. Nici lângă ea nu am putut fi, la cimitir. Eram tot la spital. A îngropat-o tot nepoata care s-a ocupat și de Cristi. Virusul ăsta ne-a distrus”, a completat bărbatul rămas singur.

De două zile, bărbatul a fost externat din spital și se află acasă, în izolare la domiciliu. ”Fizic mă simt destul de bine. Mulți spun că rămâi cu tot felul de sechele la plămâni, dar deocamdată sunt bine. Psihic, sunt distrus. Când m-au externat, nu-mi venea să mă întorc acasă. Peste tot sunt lucruri de-ale lor. Nici nu știu cum să trăiesc fără ei. Parcă totul a fost un coșmar și m-am trezit singur. Nu știu de unde să încep. Încerc să învăț, dar e tare greu. Nu am putut nici să-mi iau rămas bun. Totul s-a întâmplat mult prea repede. A plecat băiatul la spital și după două zile ne-am internat și noi. De ce ni s-a întâmplat nouă așa o tragedie?”, se întreabă plângând Gheorghe Melter. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …