Monday , May 23 2022

Coronavirus: 623 de cazuri active in judetul Suceava. 19 pacienti COVID in stare grava la ATI, trei dintre ei ventilati mecanic

Numarul de cazuri de infectare cu coronavirus scade sambata la 623 in judetul Suceava, conform buletinelor oficiale, iar incidenta cumulata la mia de locuitori este de 0,82. Numarul bolnavilor COVID din spitale este si el mai mic – 59 la Spitalul Radauti si 178 la Spitalul Judetean. Creste, in schimb, numarul pacientilor in stare grava, la ATI fiind 19, dintre care trei ventilati mecanic. Conform informatiilor oferite de Prefectura, Spitalul Judetean are la ATI 5 paturi libere pentru pacienti COVID si unul pentru pacienti non-COVID. Din 459 persoane testate in ultimele 24 de ore, 33 au fost depistate pozitiv.

Sambata, 26 septembrie, ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 5.244 de persoane declarate vindecate.

test, depistare, coronavirus, Obiectiv, Suceava

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 49 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 605 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 178 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 126 pacienți sunt în zona tampon și 301 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 178 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 57 prezintă forme medii ale bolii;

– 67 prezintă forme ușoare,

– 35 prezintă forme severe;

– 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia trei pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 326 de paturi libere, din care 42 pentru pacienți Covid-19, 207 în sectorul Non-Covid și 77 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid și 1 pat pentru pacienți non- Covid. De asemenea, sunt 20 de ventilatoare libere, din care 7 pentru pacienți Covid-19, dupa cum anunta Prefectura Suceava intr-un comunicat.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 59 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 53.636 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 459 persoane.

Sambata se află în carantină 594 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 254 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 27 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 32 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 10 au peste zece cazuri în evoluție.

Conform informarii transmise de Prefectura, in județul Suceava sunt sambata 623 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.82 la mia de locuitori. (O.S.)

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …