Tuesday , May 24 2022

Copilul aflat în stare gravă după botez a murit luni dimineață

In ciuda eforturilor supraomenești ale medicilor, micuțul a decedat astăzi dimineață

 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici, a anunțat că în ciuda eforturilor cadrelor medicale, micuțul preluat de ambulanţă în stare gravă după slujba de Botez a murit în această dimineață, la orele 6.00. Din nefericire, cantitatea de apă înghițită i-a fost fatală.

Un bebeluș în vârstă de doar șase săptămâni a ajuns duminică după-amiază în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, direct de la slujba de Botez. Evenimentul, care se dorea a fi plin de fericire, a avut loc la Biserica Zamca. Preotul care a oficiat slujba nu a ținut cont de ultimele protocoale în vigoare și l-a băgat pe micuț cu totul în cristelniță, moment în care copilul a înghițit o cantitate mare de apă, ce i-a fost fatală.

La sosirea echipajului SMURD la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că bebelușul a murit duminică noaptea, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă. (C.R.)

Vezi si

41,8% dintre suceveni s-au autorecenzat până acum

Prefectura Suceava a informat că până luni, 23 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat …