Monday , February 6 2023

„Copilăria Părinților Noștri”, expoziția care prezintă adevărata viață comunistă, deschisă la Muzeul Bucovinei între 7 decembrie – 7 ianuarie

La această expoziție au putut participa cu obiecte și liceenii și vizitatorii suceveni. La vernisaj a fost invitat să participe și Corul de Tineret Axios, care va interpreta două melodii patriotice: „Voința Neamului” – Ioan Nenițescu și „Trei culori” – Ciprian Porumbescu. Intrarea este gratuită

muzeu copilaria

In perioada 7 decembrie 2016 – 7 ianuarie 2017, Muzeul Bucovinei va găzdui expoziția „Copilăria Părinților Noștri”. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 13.00, la Muzeul de Istorie Suceava.
Muzeul Bucovinei Suceava, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași au invitat liceenii și vizitatorii suceveni să se alăture inițiativei colegilor de la Iași și să participe și ei cu obiecte specifice vieții cotidiene din perioada comunistă, oferindu-le posibilitatea de a reconstrui atmosfera acelei perioade în cadrul expoziției „Copilăria Părinților Noștri”.
Au fost colectate 150 de obiecte specifice perioadei, printre care: cămașa de pionier, carnetul de pionier, cravata de pionier, trese de merit, diplome de merit, insigne de pionier, costumul de milițian, sticla de ulei, sticla de lapte, sticla de parfum, discurile de vinil, pick-up–ul, aparat diafocus și diapozitive, aparat diafilme, magnetofon, diferite materiale didactice, călimara școlară, trusa de birou din lemn, stiloul chinezesc, cutia de cretă, cărți de povești, reviste, almanahuri, manuale școlare, bibelouri, jucării (păpuși, mașinuțe, locomotive, jucării din lemn), steaguri ale organizației de pionieri și alte obiecte din acea perioadă.
Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 7 decembrie 2016, ora 13.00, la Muzeul de Istorie Suceava. La vernisaj a fost invitat să participe și Corul de Tineret Axios, care va interpreta două melodii patriotice: „Voința Neamului” – Ioan Nenițescu și „Trei culori” – Ciprian Porumbescu (varianta originală). După vernisarea expoziției, Corul Axios va susține un concert de colinde în holul Muzeului de Istorie.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 7 decembrie 2016 – 7 ianuarie 2017, iar intrarea este gratuită. (A.I.)

 

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …