Copilă de 11 ani, rănită într-un accident produs de cumnatul ei la Vicovu de Jos

7/12/18 ora:8:44am

Fetița se afla în mașină cu sora ei și soțul acesteia, aflat la volan. Autoturismul a derapat spre înapoi, lovind stâlpul unui gard. Fetița era pe bancheta din spate și a suferit un traumatism cranio-facial și contuzii.Ea a fost transportată la spital la Rădăuți, apoi transferată la Spitalul Județean

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, la orele 00.30, Poliția Rădăuți a fost sesizată de Spitalul Județean Suceava cu privire la faptul că la această unitate spitalicească a fost transportată Gabriela I., de 11 ani, din comuna Bilca, aceasta fiind victima unui accident rutier produs pe raza comunei Vicovu de Jos. În urma cercetărilor efectuate de polițiști a reieșit că în seara de 5 decembrie, în jurul orei 22.00, George Traian M., de 26 de ani, din comuna Vicovu de Jos conducea autoturismul marca VW Golf pe drumul counal neclasificat „La Margine” din Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre D.N. 2H către domiciliu. Pe scaunul din stânga față al mașinii, în calitate de pasager se afla soția acestuia, Ana-Maria M., iar pe bancheta din spate sora acesteia, Gabriela I., de 11 ani, din comuna Bilca. În timp ce se deplasa pe un sector de drum în rampă și în curbă, din cauza unei manevre incorecte, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul a derapat spre înapoi, acroșând cu partea din stânga spate stâlpul unui gard. În urma impactului au rezultat avarii la autoturism, precum și vătămarea corporală ușoară a fetei de 11 ani, care a fost transportată cu un autoturism la Spitalul Muni­cipal Rădăuți, iar apoi transferată cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-facial, contuzie cervicală și contuzie toracică”, necesitând aproximativ de 4-5 zile pentru vindecare.

După producerea accidentului, George Traian M. a transportat autoturismul implicat în accident la domiciliul lui Radu Ț., din Horodnic de Sus, ulterior fiind găsit la domiciliul său de către poliție. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”  și „modificarea stării locului accidentului”. (O.S.)