Wednesday , February 1 2023

Copil de zece ani, în stare extrem de gravă, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

Băiatul a încercat să aprindă focul din sobă şi a stropit lemnele din sobă cu benzină. Flăcările au răbufnit şi au cuprins nu doar hainele băiatului, ci şi lucrurile din cameră. Un echipaj al Ambulanţei l-a preluat de la locuinţa tatălui său, din Prelipca u din cauza stării grave, băiatul a fost transportat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, medicii fiind însă reticenţi în ceea ce priveşte evoluţia stării lui de sănătate

ambulanta-noaptea1

Un copil în vârstă de zece ani din localitatea Prelipca a ajuns, sâmbătă seara, în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, după ce a provocat un incendiu în camera în care se afla şi şi-a provocat multiple arsuri. Băiatul a aruncat benzină în sobă, iar focul a răbufnit şi a cuprins nu doar hainele băiatului, ci şi lucrurile din camera de aproximativ 15 metri pătraţi. Copilul locuieşte doar cu tatăl său, iar în după-amiaza de sâmbătă era singur acasă, tatăl fiind plecat la muncile câmpului.
Băieţelul a aşezat lemnele în soba de teracotă ce se afla într-o cameră de la parterul locuinţei, încercând sa aprindă focul cu benzina depozitată într-un recipient din plastic. El a stropit lemnele cu benzină, iar când a aprins chibritul, din greşeală a dat foc recipientului cu benzină căzut pe podea, izbucnind astfel un adevărat incendiu. Copilul în vârstă de doar zece ani a suferit arsuri grave pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului, respectiv pe mâini şi pe picioare, pe spate, cât şi la nivelul feţei. Din camera respectivă au ars obiecte de mobilier, materiale textile, tâmplărie din PVC, tavanul camerei şi alte bunuri. S-au degradat atât pereţii din camera incendiată, cât şi pereţii holului. La faţa locului s-au deplasat două ambulanţe, două autospeciale I.S.U. Suceava şi o autospecială din cadrul Serviciului Voluntariat al Primăriei Salcea, iar pompierii au reuşit să stingă incendiul în scurt timp fără a se propaga la alte camere sau alte locuinţe. Băiatul a fost preluat de cadrele medicale şi transportat la Spitalul Judeţean pentru tratament de specialitate. Medicii urgentişti care i-au acordat primul ajutor l-au diagnosticat cu arsuri de gradele I, II şi III pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală, starea copilului fiind foarte gravă. Tocmai din acest motiv, medicii urgentişti suceveni au decis transferul micului pacient la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, fiind ceaţă densă, nu a fost posibil transportul cu elicopterul al pacientului, acesta fiind dus cu o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a Detaşamentului de Pompieri Suceava. Medicii sunt reticenţi şi rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a copilului. (Cristina RUSTI)
 
 
 
 

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …