Saturday , April 13 2024

Copil de șase ani cu encefalită, transferat în stare foarte gravă de la Spitalul Județean la un spital din Iași 

Micuțul a fost internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, dar pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, s-a luat decizia transferului. Copilul este acum la Spitalul ”Sf. Maria” din Iași, intubat și ventilat mecanic.

Zilele trecute, un copil în vârstă de doar șase ani a fost transferat, în stare gravă, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, după ce medicii suceveni l-au diagnosticat cu encefalită. Micuțul a ajuns la Unitatea de Primire Urgență din cadrul Spitalului Județean Suceava cu febră foarte mare și după mai multe investigații a fost internat în secția de Boli Infecțioase. Deoarece pacientul nu a avut o evoluție favorabilă, medicii suceveni au decis transferul acestuia către clinica ieșeană, dar se pare că starea micuțului este în continuare una severă.

Copilul este ineternat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Iași, intubat şi ventilat mecanic. Medicii ieşeni îl supraveghează, însă prognosticul este unul rezervat.

Encefalita este inflamaţia creierului, o afecţiune rară şi severă. Boala afectează cel mai adesea copiii, adulții în vârstă și persoanele cu sistem imunitar slăbit. Encefalita cauzează adesea semne și simptome ușoare, cum ar fi febra sau cefaleea. Uneori simptomele sunt mai severe. Encefalita poate provoca, de asemenea, gândirea confuză, convulsii sau probleme cu simțurile sau mișcarea.

Rareori, encefalita poate pune viața în pericol. Diagnosticarea și tratamentul la timp sunt importante deoarece este dificil să se prevadă modul în care boala va afecta fiecare persoană. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Marcel Ciolacu, la Suceava: Dacă nu există o interconectare cu restul țării, Moldova nu are nicio șansă

Dacă nu există o interconectare cu restul țării, cu Ardealul, dacă nu avem autostradă până …