Monday , December 5 2022

Copil de şapte ani, ajuns la spital, după ce a răsturnat o cratiţă cu lapte fiert peste el

Spitalul judetean Sueava, 17 nov 2011 (26) [800x600]

In ultima săptămână s-au înregistrat mai multe cazuri de accidente în urma cărora 16 persoane au suferit arsuri, marea majoritate fiind copii
Un copil în vârstă de şapte ani din municipiul Suceava, a ajuns luni, 1 decembrie, la Unitatea de Primiri Urgenţe cu arsuri pe aproape 30% din suprafaţa corporală după ce a tras peste el, din greşeală, o cratiţă în care se afla lapte fierbinte. Din declaraţiile mamei a reieşit că băiatul se juca pe lângă aragaz, unde femeia tocmai a fiert o cratiţă de lapte şi din greşeală recipientul s-a răsturnat chiar peste copil. Speriată, femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar un echipaj al ambulanţei s-a deplasat la locuinţa familiei de unde l-au luat pe micuţ şi l-au dus la Spitalul Judeţean Suceava unde copilul a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie. “Arsurile nu sunt profunde, din fericire copilul a suferit arsuri de gradul I şi II. Acum este internat la secţia de Chirurgie Infantilă”, am aflat de la doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava.
In ultima săptămână s-au înregistrat mai multe cazuri de accidente domestice în urma cărora 16 persoane au suferit arsuri, marea majoritate fiind copii, care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. “Am avut 16 cazuri de pacienţi care au suferit diferite grade de arsuri în urma accidentelor casnice, în ultima săptămână, mai exact de pe data de 23 noiembrie şi până acum”, a completat directorul Tiberius Brădăţan.
Aşa cum reiese din datele statistice furnizate de către conducerea unităţii spitaliceşti sucevene, se pare că accidentele casnice fac de două ori mai multe victime decât accidentele rutiere. Sunt accidente care se întâmplă frecvent chiar acasă, unde credem că suntem la adăpost de orice neplăcere. Si totul vine într-o fracţiune de secundă. Primele victime sunt copiii lăsaţi nesupravegheaţi. Peste jumătate dintre accidentele casnice afectează extremele de vârstă, şi anume copiii şi vârstnicii. Nu de puţine ori se întâmplă ca un copil nesupravegheat să cadă într-un vas cu apă fiartă, mai ales acum pe perioada iernii, când cei mici îşi petrec cea mai mare parte a timpului liber în casă. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …