Sunday , February 5 2023

Copiii unei familii de pompieri din Ucraina, primiți cu brațele deschise în casa unei angajate a ISU Suceava

Doi soți, pompieri militari în zona Cernăuți, și-au trimis marți copiii, de 3 și 10 ani, în casa unei angajate a ISU Suceava, unde vor rămâne în siguranță timp de câteva zile. Fetițele sunt însoțite de bunica lor și vor să plece peste câteva zile în Olanda, unde se află mătușa copiilor.

Potrivit ISU Suceava, Simona și Alla s-au cunoscut în urmă cu trei ani de zile la misiuni comune ale pompierilor militari români și ucraineni, iar între cele două s-a legat o relație de prietenie.

„Alla și soțul ei, Sașa, sunt pompieri militari ucraineni, din zona Cernăuți. Zilele trecute, au adăugat ca accesorii la uniforma lor veste antiglonț și arme de foc…”, spun reprezentanții ISU Suceava.

Potrivit acestora, Alla a sunat-o pe Simona și i-a spus că trimite copiii și pe bunica acestora în România, deși nu știa dacă aceștia o să aibă unde stea. Sublocotenentul Simona Cojocar i-a venit în întâmpinare și a liniștit-o: „Vor sta la mine!”.

Cei doi părinți ucraineni au încredințat fetițele și pe bunica acestora Simonei. „Cu inima zdrobită, s-au întors la datorie, dar, totuși, mângâiați de generozitatea Simonei și de faptul că știu de soarta celor trei suflete”, spune ISU Suceava.

Marți dimineață, cele două fete, de 3 și 10 ani, împreună cu bunica lor, au ajuns în căminul Simonei, departe de imaginile de coșmar.

Ana, desena liniștită la o masuță. Era senină și zâmbea tuturor. Pe Maria, însă, în ciuda celor 10 anișori, evenimentele din ultimele zile o maturizaseră înainte de vreme. Era tristă, iar bunica Valentina, cu greu încerca să-i smulgă un zâmbet…”, transmite ISU Suceava.

Cele trei vor rămâne la Suceava câteva zile, până când vor obține bilete de avion, următoarea destinație fiind Olanda, unde se află mătușa fetițelor.

Suntem alături de camarazii noștri, pompierii militari ucraineni, și o felicităm pe colega noastră, din cadrul ISU Suceava, sublocotenentul Simona Cojocar, pentru inițiativa sa!”, au transmis pompieri militari suceveni.

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …