Sunday , July 21 2024

Copiii ucraineni dintr-un lot de natație, refugiați la Suceava, vizitați de primarul Lungu. Al treilea transport de ajutoare de la Primărie a plecat spre Cernăuți

Primăria Suceava a trimis marți, 22 martie, al treilea transport de ajutoare pentru refugiații ucraineni la Cernăuți, a anunțat primarul Ion Lungu, care i-a vizitat marți pe tinerii înotători ucraineni refugiați la Suceava, cazați la Liceul Sportiv.

Acest al treilea transport constă în mașini de spălat și uscătoare industriale, pe care municipalitatea din orașul ucrainean le-a solicitat, având în vedere numărul mare de refugiați sosiți la Cernăuți din estul țării, bombardat de armata rusă.

„Suntem alături de poporul ucrainean, de cetățenii din orașul Cernăuți. Totodată, ajutăm la integrarea copiilor din Ucraina în România”, a transmis Ion Lungu, care a precizat că marți dimineață s-a întâlnit cu un lot de natație din Ucraina, cei mai mulți fiind copii din Cernăuți, cazați cu toții la Liceul Sportiv din Suceava.

„Am avut în această dimineață o întâlnire cu un lot de natație din Ucraina, în majoritate din zona Cernăuți, 24 de copii și 3 antrenori care au asigurată gratuit cazarea și masa la Liceul Sportiv, iar la bazinul de înot de la Școala Generală nr.3 fac antrenamente”, a anunțat primarul Sucevei.

Acești copii vor participa în această săptămână la un concurs de natație la Bacău, având în acest sens aprobare de la Federația Română de Înot. (O.S.)

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …