Tuesday , September 27 2022

Copiii ”stranieri” și cei care nu au fost la grădiniță și împlinesc 6 ani după 1 septembrie vor trece printr-o evaluare psihosomatică la înscrierea în clasa pregătitoare

Pentru copiii care au mers la grădiniță și împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, înscrierea la clasa pregătitoare se realizează cu recomandare de înscriere eliberată de grădiniță. Inscrierea pentru clasa pregătitoare continuă online, până pe 7 iulie, iar rezultatele urmează să fie afișate în școli și pe site-urile inspectoratelor pe 20 iulie.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare, demarate la începutul lunii martie, au fost prelungite de către Ministerul Educației, în contextul pandemiei de COVID-19, fără a se preciza etapele din noul calendar. Părinții au posibilitatea de a completa cererea de înscriere online și de a transmite documentele necesare în format electronic, pe perioada stării de urgență. Potrivit Edupedu.ro, calendarul de înscriere în clasa pregătitoare va fi prelungit până la data de 7 iulie a.c., iar rezultatele urmează să fie afișate în școli și pe site-urile inspectoratelor pe 20 iulie.

Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava a stabilit ca repartizarea elevilor ce urmează a fi înscriși în clasa pregătitoare să se facă alfabetic, potrivit metodologiei de înscriere, care prevede ca formarea claselor, după etapa de înscriere, să se facă după principiile echității, asigurării egalității de șanse și al transparenței.

Apoi urmează repartizarea învățătoarelor la clase, care se va face prin tragere la sorți, în Consiliul de Administrație al școlii. ”Listele finale privind constituirea fiecărei formațiuni de studiu la clasa pregătitoare, asumate prin semnătură de directorul unității de învățământ și aprobate de Consiliul de Administrație al școlii vor fi afișate/ postate pe site-ul unității de învățământ”, se arată în Procedura operațională privind constituirea formațiunilor de elevi la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021, aprobată de IŞJ Suceava.

O altă noutate din acest an face referire la elevii întorși din străinătate. Potrivit surselor Edupedu.ro, dacă împlinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie, elevii reveniți din străinătate vor putea merge în clasa pregătitoare numai după ce vor trece printr-o evaluare psihosomatică la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava. La fel se va proceda și în cazul copiilor care nu au mers la grădiniță, împlinesc 6 ani după 1 septembrie și ai căror părinți vor să îi înscrie la școală. Pentru copiii care au mers la grădiniță și împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, înscrierea la clasa pregătitoare se realizează cu recomandare de înscriere eliberată de grădiniță.

Amintim că pentru înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021 au fost stabilite 355,72 formațiuni de studiu, în care urmează să fie cuprinși 7.119 elevi în clasele pregătitoare. (Oana NUȚU)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …