Primaria cumpara 10 ventilatoare pentru Spitalul Judetean. Ion Lungu speră ca acestea să ajungă cel târziu la finele lunii

7/04/20 ora:8:12am

Primăria Municipiului Suceava a încheiat, în cursul zilei de luni, 6 Aprilie,  un contract cu firma BPM Tehnologica SRL București pentru cumpărarea a 10 ventilatoare  pentru  terapie  intensivă și anume “VETILATOR TRANSPORT/URGENTA tip OxicentOxi4 plus”. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu conform căruia valoarea unui aparat este de 71.250 lei fără TVA. Prin urmare, Primăria va trebui să achite furnizorului bucureștean 847.875,0 lei reprezentând totalul valorii din contract, inclusiv TVA. „Plata se va face în termen de 5 zile de la recepția mărfii de către beneficiar, respectiv Primăria Municipiului Suceava. Termenul de livrare a produselor,  însoțite de accesorii este între minim 10 zile și maxim  de 25 zile de la semnarea contractului/ emitere ordin  livrare”, a spus primarul Ion Lungu, citând din clauzele contractuale. „Sau cu alte cuvinte între 20 și 30 aprilie 2020”, a adăugat edilul.

Primarul a precizat că aceste ventilatoare „vor mări capacitatea de ventilatilare” a bolnavilor de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. „Am luat acordul pentru aducerea acestor aparate a domnilor doctori Stănescu, șeful de la Terapie Intensivă și Cîrlan, șeful UPU la Spitalul Suceava. De asemenea am adus la cunoștiință despre achiziția acestor aparate domnului general Oprea, care conduce astăzi spitalul (generalul chirurg Paul Oprea, comandantul medical), și a fost de acord. Doamne ajută-ne să vină cât mai repede aceste ventilatoare!”, a conchis Ion Lungu. (D.P.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. dragos v. 07/04/2020 la ora 0:11 -

    Ma asteptam ca achizitia aparatelor sa fie facuta de catre C.J.Suceava si nu de catre Primaria Suceava ! Din contract , in urma semnaturilor , nu rezulta ca Primaria Suceava ar fi contractat cumpararea celor 10 ventilatoare pentru terapie intensiva ci primarul Ion Lungu cu o serie de persoane cu putere de decizie din Primaria Suceava . Intrebarea este ce face primarul Ion Lungu cu aparatele cumparate stiind ca Primaria Suceava nu are activitati in domeniul medical ? Or fi pentru propriul personal sau o fi altceva ?