Sunday , January 29 2023

Contractul de asfaltare a străzilor a fost prelungit în Suceava. Primarul speră, între timp, să fie adjudecată licitația

Primăria Suceava a prelungit cu patru luni actualul contract de reparații stradale, aflat în derulare, dar primarul Ion Lungu a declarat că își dorește să existe un nou contract de asfaltare.

În acest sens, municipalitatea suceveană va iniția o licitație – pentru suma de 10 milioane de lei – în vederea atribuirii unui contract de reabilitări și reparații străzi. În conferința de presă de miercuri, 23 martie, primarul Ion Lungu a spus că situația este dificilă pentru că au crescut foarte mult costurile legate de asfaltarea în sine: materii prime, carburanți, salarii; toate acestea pe lângă problema veche a deficitului de forță de muncă. „Din păcate, nu suntem în cea mai bună situație având în vedere că toate materialele s-au scumpit și la cheltuieli de asfaltare”, a declarat primarul Ion Lungu, spunând că se așteaptă să fie „prețuri destul de mari la această licitație”.

„Avem un program ambițios pe 50 de străzi. Sperăm să se adjudece viitoarea licitație, să fie prețuri cât de cât suportabile pentru că, din păcate, cheltuielile au crescut foarte mult”, a declarat Ion Lungu, adăugând că el speră să se adjudece licitația și să realizeze cât mai mult din programul de asfaltare prevăzut pentru acest an. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …