Sunday , November 27 2022

Contrabandistii de tigari misuna in continuare pe soselele din judet

N arestarea poli]i[tilor [i vame[ilor de la Siret nu au creat niciun stres contrabandi[tilor de ]ig\ri n vineri, s\pt\m=na trecut\, au fost interceptate de poli]i[ti dou\ transporturi de ]ig\ri, ambele provenite din zona Vicov n este vorba `n total de 3400 de pachete de ]ig\ri n  unul dintre contrabandi[ti a fost re]inut `n vederea arest\rii, iar ma[inile cu care se transporta marfa au fost re]inute `n vederea confisc\rii

Nicio temere nu mai exist\ printre contrabandi[tii mici de ]ig\ri introduse peste grani]a rom=no – ucrainean\ cu toate c\ nu au trecut nici dou\ s\pt\m=ni de c=nd 59 de poli]i[ti [i vame[i de la PTF Siret au fost ridica]i [i b\ga]i `n arest de procurorii Direc]iei Na]ionale Anticoruptie Bucure[ti.
Vineri diminea]\, în jurul orei 08.30,  agen]ii Postului de Poli]ie P\tr\u]i au oprit în trafic pe DN2 un autoturism condus de Dorinel }ugui `n v=rst\ de 33 ani din comuna Vicovu de Jos.
Cu ocazia controlului efectuat de poli]i[ti, în interiorul portbagajul autovehiculului au fost identificate [ase baxuri cu ]ig\ri pentru care conduc\torul auto nu poseda documente legale de provenien]\. Cele 3.000 pachete de ]ig\ri în valoare de aproximativ 15.000 lei au fost ridicate în vederea confisc\rii.
În cauz\ s-a întocmit dosar penal împotriva lui Dorinel }ugui pentru comiterea infrac]iunii de contraband\, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului  fiind de 26.030 lei. În baza probatoriului administrat s-a propus începerea urm\ririi penale, confirmat\ de Parchetul de pe lâng\ Judec\toria Suceava [i s-a dispus re]inerea celui în cauz\ pe o perioad\ de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lâng\ Judec\toria Suceava cu propunere de arestare preventiv\, cel în cauz\ fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Autoturismul folosit de suspect la transportul ]ig\rilor a fost indisponibilizat în vederea continu\rii cercet\rilor, fiind depus în curtea IPJ Suceava.
N 400 de pachete de ]ig\ri de contraband\ `n portbagajul unui individ din Vicovu de Jos, descoperite la Marginea

~n aceea[i zi, `n jurul orei 12.30, agen]ii Postului de Poli]ie Marginea au oprit pentru control pe drumul na]ional 17A, un autoturism înmatriculat în str\in\tate [i condus de Gheorghe P. `n v=rst\ de 29 ani din aceea[i comun\ Vicovu de Jos.
Cu ocazia controlului, în portbagajul autovehiculului a fost descoperit un colet din folie de culoare neagr\ con]inând un num\r de 500 pachete ]igarete de provenien]\ ucrainean\, pe care erau aplicate banderole fiscale emise de autorit\]ile din Ucraina, f\r\ a poseda documente legale de provenien]\ sau transport.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poli]iei Municipiului R\d\u]i, `n cauz\ `ntocmindu-se dosar penal sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de „contraband\”. (C.P.)

Vezi si

Se redeschide Patinoarul Areni. Luni, de Ziua Bucovinei, intrarea va fi liberă

Patinoarul Areni din municipiul Suceava se redeschide începând de luni, 28 noiembrie 2022. Conform viceprimarului …