Thursday , December 8 2022

Contrabandisti retinuti cu focuri de arma la frontiera romano-ucraineana

poli]i[tii de frontiera suceveni au depistat [i re]inut trei cet\]eni rom=ni care au încercat sa transporte peste frontiera de stat 9.000 pachete de ]ig\ri de contrabanda n pentru re]inerea contrabandi[tilor, poli]i[tii de frontiera au executat cu armamentul din dotare cinci focuri de avertisment în plan vertical ]ig\rile  în valoare de aproximativ 55.000 de lei au fost re]inute în vederea confisc\rii de c\tre poli]i[tii de frontier\

În baza unor date [i informa]ii de]inute la nivelul Sectorului Poli]iei de Frontiera (SPF) Brodina cu privire la desf\[urarea unor activit\]i de contraband\, poli]i[tii de frontiera au luat m\suri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat. Astfel în seara zilei de 12 martie, lucr\torii Poli]iei de Frontier\, afla]i în timpul execut\rii unei ac]iuni, au observat un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul Rom=niei [i aveau asupra lor c=t [i pe spatele unui cal mai multe bagaje voluminoase. „Persoanele în cauza au fost somate verbal de c\tre poli]i[tii de frontier\, însa acestea au ignorat avertismentele [i au încercat sa fug\, profit=nd de întuneric [i de terenul accidentat. Poli]i[tii de frontier\, au fost nevoi]i sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de arma în plan vertical”, a declarat comisarul Ilie Poroch – Seri]an, ofi]er de rela]ii publice al Inspectoratului Jude]ean al Poli]iei de Frontiera (IJPF) Suceava. El a ad\ugat ca în acest fel s-a reu[it re]inerea a doi tineri din comuna Straja – Liviu C., în v=rsta de 21 de ani [i Petru J., de 23 de ani, precum [i a lui Vasile S., de 40 de ani, din ora[ul Vicovu de Sus.
Fiind verificata zona în care au fost re]inu]i cei trei, au fost descoperite cinci colete voluminoase care con]ineau 9.000 de pachete de ]ig\ri marca „Doina” de provenien]a Republica Moldova. „Celor trei persoane li s-au întocmit acte premerg\toare sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunilor de trecere ilegala a frontierei de stat [i contrabanda în forma agravant\, acte ce urmeaza a fi înaintate parchetului de pe l=nga judec\toria R\d\u]i în vederea atribuirii num\rului unic”, a mai spus ofi]erul de rela]ii publice al IJPF Suceava.
Întreaga cantitate de ]ig\ri în valoare de aproximativ 54.072 lei, a fost ridicata în vederea confisc\rii de c\tre poli]i[tii de frontiera suceveni. Reamintim ca în urma cu doar trei zile, poli]i[tii de frontiera suceveni au mai re]inut patru persoane care au încercat sa introduca în ]ara aproximativ 7.000 de pachete de ]ig\ri de contraband\. {i în acest caz, persoanelor în cauza li s-au întocmit acte premerg\toare sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunilor de trecere ilegala a frontierei de stat  [i contrabanda iar ]ig\rile în valoare de aproximativ 30.000 lei au fost ridicate în vederea confisc\rii. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …