Monday , January 30 2023

Contrabandişti de ţigări care au prejudiciat statul cu peste un milion de euro, săltaţi ieri de DIICOT Suceava

Procurorii DIICOT, împreună cu poliţiştii suceveni, au făcut 28 de percheziţii în judeţele Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş – Severin şi Hunedoara, pentru a destructura o reţea de contrabandişti cu ţigări care a prejudiciat statul român cu peste un milion de euro. Trei contrabandişti suceveni au fost prinşi tocmai la Aiud, după ce au spart trei baraje ale poliţiştilor. Anchetatorii au reuşit să confişte 16.770 de pachete cu ţigări de contrabandă, 50.000 de euro şi 30.000 de lei

 contrab tigari 1 [800x600]


 
Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au făcut 28 de percheziţii în judeţele Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş – Severin şi Hunedoara. In acest caz au fost emise 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigărilor de contrabandă.
Membrii grupării specializate în contrabandă cu ţigări au spart trei baraje ale Poliţiei, în încercarea de a scăpa, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unui flagrant organizat în judeţul Cluj. Întrucât contrabandiştii au încercat să fugă, poliţiştii din Cluj au colaborat cu poliţiştii din Alba, care i-au prins în oraşul Aiud, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
contrabanda-tigari AIUD [800x600]
In maşina tinerilor suceveni prinşi la Aiud, poliţiştii au găsit 16.770 de pachete de ţigări de contrabandă

Astfel, în jurul orei 02.35, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, judeţul Alba, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, şoferul autoturismului urmărit a pierdut controlul acestuia, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat pe strada Morii din municipiul Aiud, intrând în şanţul de pe partea dreaptă a direcţiei de mers Cluj – Alba Iulia.

Din primele verificări făcute de poliţişti, a reieşit că numerele de înmatriculare montate pe maşină aparţin unui alt autovehicul, iar şoferul a fost identificat în persoana lui I.U., de 27 de ani, din judeţul Suceava, care era însoţit de A.N.T., de 23 de ani şi F.T.T., de 18 ani, ambii din judeţul Suceava. In automobilul acestora anchetatorii au găsit 16.770 de pachete de ţigări de contrabandă care au fost confiscate.
Pe numele lui I.U. oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea unui autovehicul cu număr fals” şi “contrabandă”. Cei trei au fost preluaţi de către poliţiştii din cadrul IPJ Suceava pentru continuarea cercetările sub aspectul cmiterii infracţiunilor de “iniţiere, constituirea şi sprijinire a unui grup infracţional organizat” şi “contrabandă”, în cadrul dosarului instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.
De asemenea, în urma unui control în trafic făcut în Oradea, a fost depistat liderul grupului infracţional, care avea asupra sa 50.000 de euro şi 30.000 de lei.
Anchetatorii au stabilit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată de membrii grupării în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul creat bugetului de stat este estimat la un milion de euro.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Suceavaerau audiaţi aseară mai mulţi suspecţi din cele 20 de persoane care urmau să fie duse la audieri. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, al SRI şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş – Severin şi Hunedoara, luptători de acţiuni speciale, lucrători DGA şi jandarmi. (C.Z.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …