Wednesday , April 17 2024

Contrabandist de tigari din Vicovu de Sus prins dupa o urmarire ca in filme, la Marginea

în ma[ina pe care o conducea, înmatriculata în  Marea Britanie, Mih\i]a Ursachi transporta 5.000 de pachete de ]ig\ri de provenien]a Republica Moldova

Ast\zi în jurul orei 12.00, poli]i[tii Forma]iunii Rutiere din cadrul Poli]iei Municipiului R\d\u]i, în timp ce efectuau activit\]i pe DN2E pe raza comunei Voitinel în vederea depist\rii persoanelor care transporta produse accizabile, au efectuat semnal regulamentar pentru a opri un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, ce se deplasa dinspre comuna Vicovu de Jos. Conduc\torul auto a refuzat sa opreasc\, continuându-[i deplasarea spre comuna Horodnic de Sus.
Poli]i[tii au trecut la urm\rirea autoturismului în cauz\, organizându-se totodata doua dispozitive pentru re]inerea autoturismului pe raza comunelor Horodnic de Sus [i Marginea. Agen]ii Postului de Poli]ie Horodnic de Sus au efectuat din nou semnalul regulamentar de oprire a autoturismului în cauz\, însa conduc\torul auto a refuzat sa opreasc\, deplasându-se spre comuna Marginea.
Pe raza comunei Marginea, conduc\torul autoturismului urm\rit a observat autospeciala postului de poli]ie, astfel ca a ie[it de pe DN2E [i a intrat pe drum comunal ce ducea spre pia]a comunei, loc în care poli]i[tii au reu[it blocarea autoturismului. În momentul în care a fost blocat, suspectul a coborât de la volan [i a fugit spre albia pârâului Sucevi]a. Poli]i[tii au efectuat soma]iile legale [i au tras 5 focuri de arm\, persoana suspecta fiind re]inuta [i imobilizat\.
În urma verific\rilor a fost identificata persoana suspecta ca fiind Mih\i]a Ursachi de 25 ani, din ora[ul Vicovu de Sus, jude]ul Suceava. În autoturism, pe bancheta din spate, podul pedalier din spate, precum [i în portbagaj, au fost identificate 10 baxuri con]inând pachete ]ig\ri cu timbru Republica Moldova.
Autoturismul a fost condus la sediul Poli]iei Municipiului R\d\u]i, unde s-a procedat la inventarierea cantit\]ii de ]ig\ri transportate, fiind g\site 4960 pachete ]ig\ri. Având în vedere faptul ca Mih\i]a Ursachi nu a putut prezenta documente justificative pentru cele 4960 pachete de ]ig\ri, s-a procedat la ridicarea cantit\]i în vederea continu\rii cercet\rilor.
Se continua cercet\rile sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de „contraband\”, suspectul fiind re]inut pentru 24 de ore [i urmeaza a fi prezentat instan]ei de judecata cu propunere de arestare preventiv\. (N.R.)

Vezi si

Noi transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni  

Luni dimineață, la orele 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit …

No comments

  1. se mai intampla mihai(gj),cred ca ai fost turnat dupa pareerea mea

  2. de ce nu ia prins Pol de frontiera? aia de la frontiera le asigura protectie ,de aici rezulta si faptul cum au ajuns cu marfa pina la marginea ,trecind de pol de frontiera.Bafta multa.