Wednesday , November 30 2022

Contrabandist de tigari din Vicov, prins cu focuri de arma la intrarea in Suceava

Ilie Ursachi, de 23 de ani, a fost prins cu ma[ina `nc\rcat\ de ]ig\ri abia dup\ ce poli]i[tii suceveni au consumat un `nc\rc\tor `ntreg din pistolul din dotare u t=n\rul c\ra `n portbagajul Mercedesului pe care `l conducea nu mai pu]ind de 3.000 de pachete cu ]ig\ri t
Ilie Ursachi, un individ de 23 de ani, din Vicovu de Jos, a fost, ieri, promotorul unei urm\riri ca `n filme, echipaje de Poli]ie trebuind s\-l someze de mai multe ori [i ulterior s\ foloseasc\ armamentul din dotare pentru a `ntrerupe cursa vicoveanului care c\ra `n portbagajul Mercedesului 3.000 de pachete cu ]ig\ri.
Potrivit unui comunicat de pres\ al IPJ Suceava, ieri, pe  la ora 12.35, un echipaj de poli]ie rutier\ care `[i f\cea treaba pe DN 2, în localitatea D\nila, a luat `n colimator un autoturism marca Mercedes cu num\r de înmatriculare provizoriu care se deplasa pe DN 2, dinspre R\d\u]i spre Suceava. Agen]ii de poli]ie au `ncercat s\-l opreasc\ prin semnalele regulamentare ce au fost ignorate de t=n\rul din Vicov, care [i-a continuat drumul c\tre Suceava. Poli]i[tii au plecat `n urm\rirea automobilului, punând în func]iune semnalele speciale de avertizare luminoase [i sonore. Urm\rirea autovehiculului a continuat pân\ la intrarea în municipiul Suceava, iar pe strada Grigore Alexandru Ghica, întrucât conduc\torul auto a refuzat s\ opreasc\ autovehiculul pe partea dreapt\ a drumului public, de[i i s-a solicitat acest lucru în repetate rânduri prin portavoce, poli]i[tii au f\cut uz de armamentul din dotare, executând [ase focuri, dintre care dou\ focuri de avertizare în plan vertical [i patru focuri în direc]ia autovehiculului urm\rit.
Autovehiculul urm\rit [i-a continuat deplasarea c\tre strada Gheorghe Doja, iar în momentul în care a ajuns sub pasarela C.F.R. I]cani, într-o curb\ la stânga, a pierdut controlul asupra direc]iei de mers [i a intrat în coliziune cu alte trei autovehicule care erau oprite pe partea dreapt\ a drumului public. ~n acel moment, [oferul a fost prins [i imobilizat de c\tre pol]i[ti, cu acest prilej organele de ordine afl=nd c\ urm\ritul este Ilie Ursachi, de 23 ani, din localitatea Vicovu de Jos, jude]ul Suceava. În urma controlului efectuat în autoturism s-a constatat c\ portbagajul era `nc\rcat cu  3.000 pachete de ]ig\ri, pentru care conduc\torul auto nu a putut prezenta documente de provenien]\, în valoare de 27.000 lei.
Fa]\ de Ilie Ursachi se efectueaz\ cercet\ri sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de “contraband\”. Ma[ina [i cele 3.000 de pachete de ]ig\ri au fost indisponibilizate `n vederea confisc\rii. (N.R.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …

No comments

  1. Pacat,masina aia avea ceva cai,daca era baiat destept scapa.