Friday , December 2 2022

Container cu deşeuri importate din Norvegia de o firmă din Suceava, depistat în portul Constanța

Un container cu deșeuri transportat în portul Constanța din Norvegia, pentru o firmă din județul Suceava, a fost depistat de autorități, marfa urmând să fie returnată expeditorului. In container se aflau aproximativ 11 tone de părți și accesorii auto uzate. “Piesele și componentele auto au un grad ridicat de uzură. În container se aflau caroserii ruginite, resturi de cabluri, furtune de plastic și cauciuc și care nu au fost golite de fluide. Datorită gradului de uzură, componentele auto nu îndeplineau condițiile de a fi comer­cializate pe piața din România”, a transmis Garda de Mediu Constanța

Un container cu deșeuri transportat în portul Constanța din Norvegia, pentru o firmă din județul Suceava, a fost depistat de autorități, marfa urmând să fie returnată expeditorului, a informat, joi, Garda de Coastă. Bunurile constau în aproximativ 11 tone de părți și accesorii auto uzate.

“În data de 21 aprilie, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a fost descoperit un container sosit în Portul Constanța din Norvegia, încărcat, conform documentelor, cu părți și accesorii auto cu un grad de uzură de 15%. Bunurile erau în greutate de aproximativ 11.000 kilograme și erau destinate unei firme de pe raza județului Suceava, care efectua activități de import în România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deșeuri neconforme cu documentele prezentate autorității vamale.

“La controlul fizic s-a constatat că piesele și componentele auto au un grad ridicat de uzură. De asemenea, în container se aflau caroserii ruginite, resturi de cabluri, furtune de plastic și cauciuc și care nu au fost golite de fluide. Datorită gradului de uzură, componentele auto nu îndeplineau condițiile de a fi comercializate pe piața din România”, a transmis Garda de Mediu Constanța.

În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri către țara de origine.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri.

Vezi si

Filtre rutiere și controale făcute de polițiști în pub-uri și săli de jocuri din Vicovu de Sus

Având în vedere evoluţia situaţiei operative  la nivelul zonei de competență a Poliției Orașului Vicovu …