Sunday , January 29 2023

Cum îi putem sprijini pe sucevenii evacuați în urma exploziei

Prefectul Alexandru Moldovan a anunțat luni modalitățile prin care pot fi sprijinite financiar sau cu bunuri persoanele afectate de explozia de pe strada Rarău

Un demers al prefectului Alexandru Moldovan în sprijinul sinistraților de la blocul de pe strada Rarău din Burdujeni a început să se concretizeze.

În conferința de presă de luni, prefectul a anunțat că va fi înființat un cont pentru ajutorarea acelor familii care au fost evacuate din cele două scări de bloc afectate de explozia de pe strada Rarău din Burdujeni. El a precizat că vor fi transmise datele cu privire la contul în bani și datele de interes pentru cei care vor să facă donații în bunuri. Astfel, la câteva ore după finalizarea conferinței la care prefectul a anunțat că va fi înființat un cont în acest sens, a fost transmisă o informare în care era specificat, printre altele, și faptul că „Persoanele fizice/juridice care doresc să contribuie cu sume de bani, o pot face prin depunerea în contul RO71RNCB0234020411980012, deschis de Crucea Roșie Filiala Suceava (contact: 0722342867, email: [email protected] ) la Banca Comercială Română”.

De altfel, prefectul Sucevei a precizat că va fi primul care va dona o anumită sumă și a făcut apel jurnaliștilor prezenți la conferință să facă publice datele cu privire la acest demers iar sucevenii să ajute la rândul lor, în măsura în care este posibil.

De altfel, persoanele fizice/juridice care doresc să contribuie cu donații în produse (elemente de mobilier, electrocasnice de uz zilnic, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.) se vor adresa ISU Suceava, datele de contact fiind: telefon – 0758232029, email: [email protected].

Această campanie umanitară în sprijinul persoanelor care au fost evacuate din locuințele afectate de explozia produsă în imobilul situat în municipiul Suceava, strada Rarău nr. 4 a fost inițiată, după cum a spus prefectul, pentru că nu se știe cât de mult va dura efectuarea expertizei cu privire la starea celor două scări de bloc afectate de explozie și nici în ce măsură se vor putea muta cei aproape 40 de suceveni care au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Prefectul a dat asigurări că principala preocupare în aceste momente este legată tocmai de asigurarea unor condiții de viață decente, mai ales ținând cont că și sinistrații și-ar fi dorit să aibă parte de sărbători frumoase, nu atât de îngreunate. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …