Sunday , April 28 2024

Consolidarea versantului de la Holda – Broșteni a fost finalizată. Traficul va fi reluat la mijlocul lui octombrie

O veste bună cu privire la zona de la Holda-Broșteni unde vreme de aproape un an a fost întrerupt traficul rutier de pe DN17B din cauza repetatelor alunecări de teren care au antrenat căderi de pietre. Subprefectul Ioan Cristian Şologon, cel care a coordonat lucrările din partea Prefecturii, a anunțat în cursul zilei de luni că a fost pusă în siguranță față de alunecările de teren care au afectat grav traficul rutier.

Chiar dacă zidul de sprijin a fost finalizat, traficul poate fi reluat în condiții de siguranță după ce va fi perfectată formalitatea legată de recepție iar subprefectul a făcut o trimitere la ceea ce presupune reparația drumului ca atare. „S-au încheiat lucrările la zidul de sprijin al versantului de la Holda. Tot ce mai rămâne de făcut sunt formalitățile pentru recepția finală, reparația covorului asfaltic și redeschiderea circulației pentru toată lumea”, a declarat subprefectul de Suceava. Întrebat cu privire la orizontul de timp până când va fi permisă circulația rutieră, el a spus că nu are detalii precise, dar că în maxim o lună trebuie parcursă formalitatea cu recepția lucrărilor iar în legătură cu faptul că ar trebui reparat drumul (o porțiune de circa 200 de metri), subprefectul a spus că Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași l-ar fi informat că are pregătite utilajele. Ulterior, el a revenit cu câteva precizări spunând că în perioada 2-6 octombrie este preconizată vizita la fața locului pentru recepția lucrărilor iar săptămâna viitoare ar urma să fie asfaltată porțiunea de drum respectivă. De asemenea, după obținerea avizului de la Poliția Rutieră se va putea relua circulația pe DN 17B în zona Holda-Broșteni, orizontul de timp estimat fiind pentru jumătatea lunii octombrie.

De asemenea, Ioan Cristian Şologon a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat și care nu s-au dat bătuți deși greutăți au fost multiple, motiv pentru care le-a dăruit pentru clipa părăsirii șantierului o sticlă de șampanie. „Am avut noroc de o echipă inimoasă, care nu s-a speriat și nu s-a dat bătută în fața răzvrătirii muntelui. Norocos a fost și utilajul de forare care în două rânduri a fost în pericol să fie strivit de alunecări și totuși a scăpat neatins. Eu tot zic noroc, dar norocul a fost susținut de o foarte bună organizare și de multă muncă grea, iar sufletul și artizanul principal a fost dl. inginer Goga Emanuel. Pentru seriozitate și curaj am ținut să le mulțumesc și să le dăruiesc pentru clipa părăsirii șantierului o sticlă de șampanie”, a mai spus Ioan Cristian Şologon. Precizăm că deși realizarea zidului de sprijin era o etapă vitală în ceea ce privește redarea circulației rutiere, proiectul avea mai multe etape între care una care urmează a fi realizată – în funcție de prevederile bugetare – va fi realizarea unei copertină de beton (polată) asemănătoare cu cele care sunt pe Transfăgărășan. (D.P.)

Vezi si

O mașină a luat foc pe centura Sucevei (FOTO, VIDEO)

Duminică, în jurul orei 10.30, un autoturism a luat foc pe  centura ocolitoare a municipiului …